Aktier: Stigning til C20 med Pandora i fortsat opsving

Det danske aktiemarked tager onsdag morgen roligt fat på den sidste handelsdag i foråret, og efter 20 minutters handel ligger det ledende C20 Cap-indeks 0,5 pct. højere i indeks 1148,81.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Med til at hive indekset op er Pandora, der stiger 0,8 pct. til 0625 kr. Det følger efter en stigning tirsdag på 3,3 pct., som gav en topplacering i det danske eliteindeks. Dermed kom der noget medvind til smykkeselskabet, som ellers var faldet de forudgående fire handelsdage og mandag ramte det laveste niveau i over to år.

- At aktien fik fornyet medvind kan formentlig forklares med, at topchefen Anders Colding Friis var ude og købe aktier for omkring 1,4 mio. kr., da aktien lå i kurs 607 kr. per aktie.

- Dette tolkede markedet som et signal om, at topchefen mener, at kursen er kommet for langt ned i forhold til den indtjening, som selskabet kan generere, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

Interesse er der ligeledes omkring aktierne i A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie stiger 0,4 pct. til 12.590 kr. Koncernen har fået løftet kursmålet af Barclays til 11.700 kr. fra 11.250 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt".

I relation til A.P. Møller-Mærsk kan det også nævnes, at analysehuset Alphaliner skruer sine vækstskøn op for containerfragten på verdenshavene i år efter at have kigget på trafiktallene i første kvartal. Også analytikerne i Drewry tror på bedre tider for rederierne.

FLERE ÆNDREDE KURSMÅL

Hos de andre C20-medlemmer har også Carlsberg fået løftet kursmålet, og i dette tilfælde skrues det op til 690 kr. fra 660 kr. af Bernstein. Den amerikanske investeringsbank fortsætter med at have den neutrale anbefaling "market perform" af bryggeriaktien, der stiger 0,1 pct. til 714 kr.

Også DSV har været under analytikerluppen og fået løftet sit kursmål til 420 kr. fra 405 kr. af Barclays. Den britiske banks anbefaling for transport- og logistikaktien er uændret "overvægt". DSV-aktien stiger 0,9 pct. til 395,80 kr.

Novo Nordisk, som falder 0,5 pct. til 279,50 kr., har fundet vej til forsiden af Jyllands-Posten. Mike Doustdar, koncerndirektør med ansvar for International Operations, siger til avisen, at Novo Nordisk skal vinde markedsandele. Ikke mindst i Europa, hvor markedsandelen er 45 pct., skal medicinalgiganten gøre det bedre.

Uden for eliteindekset kommer der onsdag kvartalsregnskaber fra Firstfarms, Victoria Properties og Brd. Klee. De tre aktier starter onsdagen henholdsvis uændret til 53 kr., 4,0 pct. højere til 7,85 kr. og uændret til 2501 kr.

Matas, der afleverede regnskab tirsdag morgen, starter dagen med ny fremgang. Aktien steg 2,4 pct. tirsdag og åbner yderligere 2,8 pct. højere onsdag i 109,50 kr. Med til at løfte aktien kan være Danske Banks beslutning om at hæve anbefalingen af aktien til "køb" og kursmålet til 125 kr. fra 110 kr.