Aktier: Stigning i stille marked

Oven på en god uge toppede det toneangivende C20-indeks kort efter markedets åbning fredag morgen. Efterfølgende er indekset handlet ned i niveau 504,56 svarende til en stigning på 0,27 pct..

DSV ligger i front, med en stigning på 1,7 pct., men også Vestas og FLSmidth klarer sig pænt, på en dag hvor langt størstedelen af aktierne er er steget.

De to medicinalvirksomheder Novo Nordisk og Lundbeck har i dag fået løftet deres kursmål af finanshuset Goldman Sachs fra 550 til 570 og fra 130 til 135, dog fastholdes begge selskabers anbefalinger på henholdsvis "sælg" og "neutral".

Novo Nordisk går i den kommende tid en spændende periode i møde, idet en række af selskabets konkurrenter snarligt ventes at aflægge regnskab. Særlig regnskabet fra konkurrenten på det amerikanske marked Eli Lily er af interesse for investorerne, men også det schweiziske Novartis vil være i fokus.

I sagen omhandlende salget af GN Resound afventes stadig en afgørelse, dog forlyder det, at Phonak planlægger et tilbagekøb af egne aktier, hvilket kunne indikere at deres planer om købet af GN Resound er ved at gå i vasken. Adm. direktør i PhonakValentin Chapero har eftersigende udtalt, at denne strategi er den mest hensigtsmæssige, så frem overtalelsen ikke skulle blive realiseret. GN aktien er tilsyneladende upåvirket af disse rygter, og aktien ligger efter en stigning på 0,75 pct. i kurs 67.

Blandt dagens tabere er bl.a. det nyankomne selskab Genmap med et fald på 0,83 pct. og de to forsikringsgiganter Topdanmark og TrygVesta, som begge falder med 0,5 pct..