Aktier: Stiger fortsat til de tynde luftlag

De europæiske aktiemarkeder fortsatte torsdag med stigninger i niveauer, der ikke er set højere de seneste syv år. Blandt andet på baggrund af optimistiske forventninger til Den Europæiske Centralbanks stimulerende opkøb af statsobligationer.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag sluttede det brede fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 3,9 pct. højere i 391, og indekset er dermed steget 14 pct. i år, har Bloomberg News beregnet.

På de store toneangivende markeder sluttede FTSE 100-indekset i London i 0,2 pct. højere, DAX-indekset i Frankfurt blev løftet 1,0 pct., og CAC 40-indekset Paris lukkede 0,6 pct. højere.

Selskabsspecifikt steg aktien i bookmakerselskabet Ladbrokes, der krydrede torsdagens årsregnskab med en prognose om fortsat underliggende vækst i 2015 og lukning af op til 60 bookmaker-butikker. Selve regnskabet viste en reduktion i driftsoverskuddet på 9,3 pct. til 125,4 mio. pund i et år, hvor den 26. december gav selskabet dets hidtil største tab på 8,1 mio. pund på satsninger på fodboldsresultater.

Bookmaker-aktien steg 6,0 pct.

Allerøverst sluttede Bureau Veritas, der ellers skuffede med et årsresultat på 295 mio. euro mod ventede 366 mio. euro. Men det franske certificeringsselskab lover øget organisk vækst i 2015 og moderat forbedring af driftsmarginerne. Aktien steg 7,8 pct.

Det danske islæt på Stoxx-indeksets solside var William Demant Holding, der steg 4,7 pct. efter et velmodtaget regnskab.

Blandt trækhestene var også den tyske kemigigant Bayer, der løftede forventningerne til salget i 2015 og inkasserede en kursstigning på 3,7 pct.

Negativt udviklede dagen sig for Royal Bank of Scotland med et kursfald på 4,1 pct. Banken lancerede torsdag en spareplan, der blandt anden indebærer repræsentation i færre lande.

Planen går ud på, at Royal Bank of Scotland kun skal være i 13 lande mod de 38, den var repræsenteret i ved udgangen af 2014.