Aktier: Stigende renter og vækstforhåbninger løftede bankerne

Der var onsdag optimisme at spore på de europæiske aktiemarkeder, hvor særligt bankerne var i hopla og trak op i de store indeks. Samlet som gruppe steg bankerne med 2,8 pct. i Stoxx Europe 600-indekset, som endte dagen omkring 1,3 pct. højere.

REUTERS/Andrea Comas (SPAIN) Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREA COMAS

Bankerne nyder i øjeblikket godt af stigende renter og forhåbninger om bedre vækstudsigter, hvilket investorerne håber vil være understøttende for sektorens indtjeningsmuligheder fremadrettet.

Der kom desuden godt nyt til sektoren fra den spanske storbank Banco Santander, hvis regnskab for fjerde kvartal viste et overskud på 1,6 mia. euro mod analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,48 mia. euro.

Banco Santander blev belønnet med en stigning på 4,0 pct. Imens tordnede aktien i Deutsche Bank på børsen i Frankfurt i vejret med 5,8 pct., og i Paris endte BNP Paribas 4,1 pct. højere.

Det schweiziske it-selskab Logitechs regnskab for tredje kvartal overraskede også positivt med en omsætning på 667 mio. dollar, hvor analytikerne havde estimeret 642 mio. dollar.

Selskabet krydrede det flotte regnskab med en opjustering af forventningerne til hele året, og på børsen reagerede investorerne med en kursstigning på 15,5 pct.

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis, der sælger håndkøbsmedicin og samarbejder med danske Genmab i forhold til kræftmidlet Arzerra, præsenterede et regnskab på linje med forventningerne, men fik dog en plus på aktiekursen på 2,4 pct.