Aktier: Stigende oliepriser vender mismodig stemning ved åbning

Olieprisen har genvundet en meget lille del af sin styrke onsdag. Prisen er steget ganske let hen over dagen, og det får de tre ledende aktieindeks i New York til at starte dagen ud i plusser på op til 0,4 pct.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct., Nasdaq Composite stiger med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset ligger og svinger omkring uændret i forhold til lukningen tirsdag.

Den lidt højere oliepris giver dog ikke Schlumberger, der er verdens største udbyder af services til olieudvinding, medvind i de første handler. Aktien i selskabet faldt med 2 pct. tirsdag - og onsdag fortsætter aktien ned med 0,7 pct.

I den modsatte retning kører aktierne i Tesla og Ford. Tirsdag kunne kilder tæt på elbilproducenten Tesla fortælle, at selskabet er på vej til at underskrive en aftale om bilproduktion i Kina. Det fik aktien til at stige med 0,7 pct. tirsdag - og onsdag fortsætter aktien op i gear med en stigning på 0,2 pct.

Ford har valgt at trodse USA's præsidents, Donald Trumps, trusler og vil sende produktionen til Kina. Trump har tidligere varslet økonomiske straffe til firmaer, der sender amerikanske job til udlandet, skriver the Wall Street Journal.

Oprindeligt skulle den nye Ford Focus have været produceret i Mexico, men med udsigt til store besparelser har Ford ændret kurs mod Kina i 2019. Aktien stiger med 0,8 pct. i de første handler.

På trods af at pakketransportkæmpen Fedex tirsdag efter børslukketid leverede et rekordresultat i fjerde kvartal af 2016/17, der oversteg analytikerforventningerne, så falder aktien med 1,5 pct.

Fedex kom ud af fjerde kvartal med et justeret resultat per aktie på 4,25 dollar mod ventet 3,88 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Softwareproducenten Adobe Systems, der er verdenskendt for PDF-softwaren Adobe Reader, slog ligeledes analytikernes forventninger i regnskabet for andet kvartal i det forskudte regnskabsår 2016/17. Selskabet fik en justeret indtjening per aktie på 1,02 dollar mod analytikernes forventning på 0,95 dollar ifølge Bloomberg News.

Og det belønner investorerne ved at sende aktien i plus med 3,1 pct. efter kort tids handel.

Onsdag byder ikke på de store nøgletal, der for alvor kan rykke rundt på udviklingen. Investorerne vil få tal for salget af eksisterende boliger i maj. Her er forventningen et fald på 0,4 pct. i maj i forhold til april.

Til gengæld kommer der langt mere nyt fra den makroøkonomiske side både torsdag og fredag, hvor der blandt andet bliver præsenteret tal for nytilmeldte ledige fra USA samt en række PMI-tal fra begge sider af Atlanterhavet.

/ritzau/FINANS