Aktier: Stigende oliepriser løfter S&P 500 tæt på rekord

Oliepriserne løftede sig onsdag til et foreløbigt højdepunkt i 2015, og det fik de amerikanske aktier til at stige på en dag, hvor markedet reagerede på regnskabstal fra blandt andre chipproducenten Intel og Bank of America.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset steg 0,5 pct. til 2106,6 point, hvilket er blot en snert fra rekorden, mens Russel 2000-indekset, som indeholder mindre virksomheder, steg 0,8 pct. og satte ny rekord.

Nasdaq førte an blandt de største amerikanske indeks og steg 0,7 pct, og det skyldtes blandt andet gode regnskabstal fra chipproducenten Intel, der nedjusterede forventningerne i marts, men onsdag steg 4,3 pct., efter at indtjeningen per aktie i første kvartal 2015 blev løftet 8 pct.

Ud over stigende oliepriser reagerede markedet på dårlige nøgletal fra den amerikanske fremstillingsindustri, efter at opgørelsen af det såkaldte Empire Manufacturing-indeks for april faldt til minus 1,19 i april fra 6,90 måneden før. Det var med til at svække dollar og endnu et argument for fortsatte stimuli til den amerikanske økonomi.

- Vi har et scenarie, hvor vi ikke har et pres på at hæve de kortsigtede renter, der går formentlig længere tid, før den amerikanske centralbank handler, og indtjeningen er bedre end ventet, siger Bill Schultz, der er chefinvestor hos McQueen, Ball & Associates, til Bloomberg News.

Mens udsigten til fortsatte stimuli er guf for størstedelen af aktiemarkedet, sætter det renterne under pres, og det er skidt for bankerne. Bank of America faldt en smule med 1,1 pct, efter at banken havde fremlagt tal for første kvartal, som renset for engangsudgifter ellers viste en højere indtjening per aktie, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde spået.

Bedre gik det for de amerikanske energivirksomheder onsdag, der på ryggen af de fortsatte olieprisstigninger blev løftet 2,3 pct., hvilket giver en samlet stigning i april på 6,8 pct.

Torsdag morgen befinder de amerikanske aktiefutures sig i positivt terræn med stigninger på mellem 0,1 pct. og 0,3 pct.