Aktier: Stemningen vendt til det positive

Stemningen omkring det amerikanske aktiemarked er vendt en smule i den sidste time op til åbningen.

Læs mere
Fold sammen

Hvor futures indikerede små fald fra start, er to ud af tre toneangivende indeks i stedet åbnet med små plusser.

S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct. efter knap ti minutters handel, og det samme gør Dow Jones-indekset. Nasdaq-indekset falder med 0,2 pct.


Dermed adskiller de amerikanske aktier sig en smule fra den kedelige tendens, der præger de europæiske markeder netop nu, hvor Stoxx 600-indekset falder for sjette dag i streg, og hvor det tyske DAX-indeks er i korrektion.

På selskabssiden er der fokus til internethandels-platformen Ebay, der faldt med 3,8 pct. mandag efter en skuffende salgsprognose, der godt nok indikerede fremgang i 2015, men stagnerende eller faldende omsætning derfra.

Tirsdag falder Ebay-aktien med 0,2 pct. til 60,73 dollar i den tidlige handel.

Tøjproducenten Quiksilver har inden åbningen afleveret sit regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15. Det viste en omsætning på 333 mio. dollar og et resultat per aktie på minus 22 cent for de fortsættende aktiviteter.


Det var sløjere end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et underskud per aktie for de fortsættende aktiviteter på 14 cent. Samtidig havde analytikerne sigtet efter en omsætning på 341,2 mio. dollar i kvartalet.

Samtidig med de dårlige resultater trækker Quicksilver sine tidligere udmeldte forventninger tilbage på baggrund af "den nuværende vurdering af forretningen."


Quiksilver-aktien får da også for alvor ørerne i maskinen fra start tirsdag, hvor den falder 25,8 pct. til 0,9198 dollar.


/ritzau/FINANS