Aktier: Stemningen i Europa fortsat lun trods græsk uro

Tirsdag blev igen en god dag på de europæiske børser, der er tilbage på det grønne spor efter et par dage med græsk nervøsitet og fald i sidste uge.

Det er blandt andet den gryende regnskabssæson, der giver lovende signaler for en række selskaber og sektorer, hvilket resulterer i stigende indeks. Det brede Stoxx 600-indeks steg 0,6 pct. til 409,13.

- Den svagere euro hjælper som altid de europæiske aktier, og vi havde nogle gode regnskabstal fra selskaber som SAP, hvilket virkelig hjælper. Det lader til, at de europæiske selskaber klarer sig bedre end ventet. Der er god stemning i markedet efter udsalget sidste uge, siger aktiehandler Benno Galliker fra Luzerner Kantonalbank til Bloomberg News.

Med i toppen var blandt andet det britiske tv-netværk Sky, som belønnes for et pænt regnskab for de første ni måneder af 2014/15. Med 242.000 nye kunder i seneste kvartal og en stigning i driftsindtjeningen på 20 pct. lader der til at være god momentum i tv-biksen. Aktien steg 5,0 pct. til 1105 pence.

Svenske Tele2 lagde sig helt øverst, efter at teleselskabets salg steg pænt i årets tre første måneder som følge af fremgang inden for mobiltelefoni, herunder dataforbrug. Tele2 fastholder sine forventninger til året, og alt i alt var takterne så gode, at aktien steg 8 pct. til 113,60 svenske kr.

Tirsdag var til gengæld en blodig dag for de græske banker, for tålmodigheden med Grækenland er ved at løbe op i Den Europæiske Centralbank, ECB, skriver Bloomberg News. Unavngivne kilder beretter overfor mediet, at ECB er begyndt at kigge på at stramme kravene til den trængte stat.

Det fik National Bank of Greece til at falde 7,3 pct. til 0,927 euro. Det rakte til en plads i bunden af det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

Den schweiziske storbank Credit Suisse var også presset, selv om kvartalsresultaterne umiddelbart var til den pæne side. Banken landede et nettoresultat i første kvartal af 2015 på 1,05 mia. schweizerfranc, mens analytikerne havde sat næsen op efter mere beskedne 1,03 mia. schweizerfranc.

Til gengæld er bankens kernekapitalprocent faldet til 10,0 fra 10,1 pct. i kvartalets løb, og det går dermed i den forkerte retning i forhold til målet på 11 pct. Det bekymrede investorerne, som sendte banken 2,1 pct. ned til 26,26 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk