Aktier: Steg sammen med olien mens der ventes på Draghi

De amerikanske børser havde fremgang, alt imens markedets aktører spekulerer i, om i hvilket omfang Den Europæiske Centralbank (ECB) vil fortsætte med eller ligefrem udbygge sine stimuli for at polstre den skrantende vækst i Europa.

Især energisektoren ledte an i stigningerne på Wall Street, idet de fik ekstra smørelse af en stigning i olieprisen.


Prisen på en amerikanske referenceolie WTI-olien steg med helt op til 4,9 pct. onsdag, og blandt energiselskaberne var der blandt andet størst medgang til Devon Energy og Chesapeake Energy med løft på mindst 6,8 pct. I alt ni ud af ti af de største stigninger på S&P 500-indekset var energikoncerner.


S&P 500-indekset blev hævet med 0,5 pct. til 1989,26, mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks gik 0,6 pct. frem til indeks 4674,38, og Dow Jones-indekset lukkede med en stigning på 0,2 pct. til 17.000,36.

Futures på de tre indeks ligger torsdag morgen 0,0-0,8 pct. højere.


- Der er meget fokus på i morgen (torsdag, red.) med mødet i ECB, og det er sandsynligvis det, der gør, at det er lidt mere stille i dag. Markedet venter på en ny katalysator, siger Michael Antonelli, der er aktiehandler hos Robert W. Baird, til Bloomberg News.

ECB er dog ikke den eneste centralbank, som markedsaktørerne skeler til. Også den amerikanske pendant, Federal Reserve, kan i næste uge komme med nyt om, hvorvidt den har tænkt sig at forsøge at stimulere økonomien vest for Atlanten.

Onsdagens aktieløft skal dog ses i et bredere perspektiv. Markedet er overordnet stadig præget af nervøsitet snarere end optimisme.


Så selv om investorerne onsdag kunne fejre syvårsdagen for et marked i generel fremdrift, idet det har genoprettet 14.000 mia. dollar i værdi, er investorerne dog stadig bekymret for afmatningen i verdens næststørste økonomi, Kina, og usikkerhed omkring renteudviklingen.


/ritzau/FINANS