Aktier: Starter ugen positivt - fokus på Yellen

Det amerikanske aktiemarked har lagt positivt ud fra åbningen mandag, hvor fokus primært retter sig mod en tale af den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, kl. 18.30 dansk tid.

Foto: MICHAEL REYNOLDS

Efter et kvarters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct. højere i 2103,84, mens Dow Jones-indekset ligger 0,5 pct. højere i 17.902,36, og Nasdaq stiger 0,4 pct. til 4962,16.

Det er generelt små udsving, der præger enkeltaktierne i Dow Jones-indekset, hvor et klart flertal af aktierne dog er åbnet med plusser, men hvor ingen dog er steget mere end 1 pct.

Dagens tale af Janet Yellen vil blive analyseret på kryds og tværs af finansmarkedet for tegn, der kan sige noget om timingen for næste amerikanske renteforhøjelse, efter at banken i december hævede renten for første gang siden 2006.

Fredagens skuffende amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj har øget spændingen om Yellens ordvalg, efter at hun på det seneste har brugt formuleringer, der kunne tyde på endnu en snarlig renteforhøjelse - måske allerede i forbindelse med bankens rentemøde i næste uge.

Efter jobrapporten har handlere ifølge Bloomberg News sænket sandsynligheden for en renteforhøjelse i juni til 4 pct. og i juli til 27 pct. - fra tidligere henholdsvis 22 og 55 pct. før jobtallene.