Aktier: Stærkt boligsalg øgede investeringslysten

De amerikanske aktiehandlere havde svært ved at få armene ned tirsdag, efter at et overraskende højt boligsalg i april fik investorerne til at se på den underliggende stærke udvikling i den amerikanske økonomi.

Læs mere
Fold sammen

Glemt var bekymringerne om, at selvsamme udvikling betyder en øget sandsynlighed for fremrykkede renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank, da en auktion over korte toårige papirer samtidig viste en stærk efterspørgsel.

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med en stigning på 1,4 pct. i 2076,06. De tunge aktier i Dow Jones øgede 1,2 pct. til 17.706,05, mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 2,0 pct. i 4861,06.

Investorerne tror på økonomien

»Måske investorerne er begyndt at indse, at en renteforhøjelse på 25 basispunkter ikke er enden på verden. Boligdataene var pæne, og det ser ud som om, markedet er glade for, at vi stadig er i fuld vigør, selv om Federal Reserve forhøjer rentesatserne,« vurderer aktiechef Thomas Garcia fra Thornburg Investment Management i Santa Fe, New Mexico, over for Bloomberg News.

Onsdag morgen er optimismen stadig til stede. De asiatiske aktiemarkeder ligger med solide stigninger, og de amerikanske aktiefutures er positive med plusser på 0,2-0,3 pct.

Tirsdagens data for salg af nye boliger i USA udviklede sig klart bedre end ventet.

Salget i april var opgjort til 619.000 enheder på årlig basis mod 531.000 måneden før. Der var ventet et salg på 523.000 enheder.

Det svarer til en stigning i salget på 16,6 pct., hvor økonomerne havde ventet en stigning på 2,3 pct. efter et fald på 1,3 pct. måneden før.

Fuldt hus

Der var fuldt hus, når det gælder positive underindeks i S&P-indekset. Alle ti segmenter steg i varierende grad fra 0,5 pct. i energisektoren til 2,1 pct. i it-segmentet.

Med til at trække sidstnævnte op var en løftet sin anbefaling til softwarekæmpen Microsoft, der fik prædikatet "outperform" frem for det hidtidige "market perform" af analytikerne hos finanshuset Cowen. Aktien steg 3,1 pct.

Blandt de andre teknologi-giganter fortsatte Apple nordover med et plus på 1,5 pct. med følgeskab af Google, der øgede mere end 2 pct.

Udsigten til højere renter er helt klart positivt for finanssektoren, der længe har døjet med det ekstremt lave renteniveau. Blandt bankaktierne var der klare plusser til såvel Bank of America som JPMorgan, der steg henholdsvis 1,5 pct. og 1,7 pct.

En anderledes kølig modtagelse fik forbrugerelektronik-kæden Best Buy. Selskabets regnskab for det forskudte første kvartal var umiddelbart forholdsvis pænt, men forventningerne til andet kvartal skuffede, og det blev straffet med et kursfald på 7,4 pct.

Novo Nordisk fik stærk anbefaling

Novo Nordisk nåede ikke at få den 16 mod 0 stærke ekspertanbefaling af koncernen kombinationsproduktet Ideglira til behandling af tybe 2 diabetes med, inden Wall Street-klokken ringede tirsdagens handlen af. Novo Nordisks ADR'er lukkede dog med en stigning på 2,3 pct. i 54,97 dollar, der med en dollarkurs onsdag morgen på 6,6775 svarer til en lukkekurs på 367,06 kr.

Medicinalselskabet Eli Lilly planlægger lancering af 20 nye produkter i perioden frem til 2023. Produktnyhederne fokuseres på områderne diabetesbehandling, kræft, immunsystem, demens og smerte. Eli Lilly-aktien lukkede med et plus på 1,3 pct.