Aktier: Stærke økonomiske data gav ambivalente investorer

De amerikanske aktier aktier lukkede tirsdag tæt på den foregående dags slutniveau.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier aktier lukkede tirsdag tæt på den foregående dags slutniveau.

Gode økonomiske data fra boligmarkedet satte gang i handlen, men den efterfølgende frygt for, at de stærke signaler fra den amerikanske økonomi skal få renterne til at stige, lagde et solidt låg over markedets begejstring.

- Når markedet får gode nyheder, stiger bekymringen for, at renterne stiger. Vi er tilbage i en gætteleg om, hvad der sker med renterne, og hvilke økonomiske data der skal til for at få Federal Reserve til at reagere, siger investeringsansvarlig Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates til Bloomberg News.

De gode nyheder tirsdag var et påbegyndt boligbyggeri, der var på det højest niveau, siden finanskrisen satte ind i 2008. Tallet udviklede sig i april bedre end ventet, mens antallet af byggetilladelser i USA steg overraskende meget.

Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.135.000 enheder fra 944.000 i måneden før mod de ventede 1.015.000 enheder.

Antallet af byggetilladelser steg samtidig til 1.143.000 enheder, hvor der var ventet 1.064.000 tilladelser.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,1 pct. til 2127,83. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et plus på knap 0,1 pct. i 18.312,39, mens Nasdaq-indekset viste dagens ringeste udviling med et fald på 0,2 pct. til 5070,03.

Omsætningen lå tæt på gennemsnittet med 720 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Onsdag morgen ser det fortsat lidt uldent ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med fald på op mod 0,1 pct. i Asien.

Der var fra åbningen stort fokus på regnskaberne fra Home Depot og Wal-Mart.

Home Depots finansielle udvikling viste sig overraskende god trods det elendige vejr i i første kvartal. Byggemarkedskæden overgik markedets forventninger marginalt, men aktien lukkede alligevel med et minus på 1,7 pct.

Varehuskoncernen Wal-Mart kom ud af første kvartal med et overskud lidt under analytikernes estimater. Det var primært valutaudsving, som ramte indtjeningen i detailkæmpens udenlandske enheder, og aktien blev sendt 4,4 pct. lavere.

Endnu værre gik til hos modetøjkæden Urban Outfitters, der styrtdykkede 15 pct. Tøjkæden præsenterede en kvartalsrapport, hvor resultaterne var markant ringere end forventet.

Der var dog også solstråler blandt selskaberne. Det mobilt-baserede netværk Momo kunne fremlægge langt bedre kvartalstal end ventet, og aktierne tog efterfølgende et hop på hele 26,9 pct.

Blandt de øvrige positive historier var fastfood-kæden McDonalds, der toppede i Dow Jones-indekset efter en stigning på 2,7 pct. Det skyldes en succesfuld obligationsudstedelse, som har givet billig finansiering på 2 mia. euro.

Blandt de andre regnskabsaktuelle selskaber var Take-Two Ìnteractive Software, som de spilleglade vil genkende som bagmænd for det populære konsolspil Grand Theft Auto. Mandagens sene regnskab blev belønnet med en kursstigning på hele 18,3 pct.