Aktier: Stærk ugestart - endnu en rekord på vej til C20

Nye kursstigninger skyller ind over det danske aktiemarked fra åbningen mandag. Ingen aktier i C20 Cap ligger efter 10 minutters handel i minus, og indekset, der er steget syv dag i træk til rekord, stiger 1,2 pct. til 919,08. Den midlertidige græske gældsaftale, der kom på plads sent fredag, giver optimisme på finansmarkedet i hele Europa.

- Grækenland er fortsat i fokus og ser ud til at sætte retningen i dag. De har fået forlænget deres gældsfrister og skal allerede i dag aflevere deres planer i forhold til reformer. Det er jo ikke fordi at alle problemer er løst - slet ikke - men alene det, at de har fået forlænget deres gældsaftaler og er gået i dialog, ventes at give en lille pil opad for aktierne i Europa fra morgenstunden, sagde aktiehandler Kim Sejdelin Christensen fra Jyske Bank før åbningen til Ritzau Finans.

C20-sværvægteren Novo Nordisk stiger fra åbningen yderligere 2,2 pct. til 317,3 kr. efter en stigning på 4,4 pct. fredag, da selskabet præsenterede lovende data for diabetesmidlet Semaglutid i pilleform. Siden har analytikerne i Mainfirst Bank øget sin anbefaling af Novos aktie til ”neutral” fra ”underperform” og kursmålet til 290 kr. fra 260 kr. Et andet finanshus, Jefferies, øger samtidig kursmålet til 320 kr. fra 290 kr., og Nordea øger til 385 kr. fra 369 kr.

- Novo er simpelthen bare en "must own" aktie i Danmark, og det har den været i en lang periode. Novo har bare leveret den ene positive selskabsnyhed efter den anden i mange år efterhånden, og dermed har aktien været berettiget dyr, siger Kim Sejdelin Christensen.

Spinoffet fra Novo Nordisk i form af NNIT gennemføres og detaljerne er offentliggjort før børstid. Det tyder på en markedsværdi på 2,5-3 mia. kr. ved en tegningskurs mellem 100-120 kr.

Smykkevirksomheden Pandora er ligeledes på rekordkurs med en stigning på 2,2 pct. til 588,5 kr., og Vestas viser ligeledes gode takter med en stigning på 2 pct. til 280,8. Carlsberg er eneste C20-aktie, der ikke stiger. Bryggeriaktien ligger uændret i 540,5 kr.

I Danmark fortsætter regnskabssæsonen i forsigtigt tempo mandag med kun Aarhus Elite blandt de programsatte rapporter. Men tirsdag leverer Jyske Bank årstal, og onsdag er det A.P. Møller-Mærsks tur.

Aarhus Elite er dagens eneste regnskabsaktuelle danske selskab med halvårstal for 2014/15. Det aarhusianske fodboldselskab, hvis flagskib AGF i øjeblikket ligger på tredjepladsen i den næstbedste række, venter et underskud på mellem 24 og 27 mio. kr. i regnskabsåret. Aktien stiger fra åbningen 3,5 pct. til 0,30 kr.

SSBV-Rovsing skal stå skoleret for investorerne efter halvårsregnskabet, der blev fremlagt fredag efter børslukketid. Her havde Rovsing fremgang i omsætningen til 8,7 mio. kr. mod 7,2 mio. kr. et år forinden, men driftsresultatet og bundlinjen viser stadig røde tal. Desuden kommer Kalle Hvidt Nielsen ind som ny formand for bestyrelsen. Aktien er endnu ikke handlet mandag.

Jyske Bank, der stiger 0,9 pct. til 311,5 kr., er aktuel med sit årsregnskab tirsdag morgen, og derfor skal investorerne bruge mandag til at placere sig forinden. Der er blandt andet fokus på væksten i udlånet, som i øvrigt er påvirket af købet af BRFkredit, og niveauet for nedskrivninger på udlån.

Rockwool, der torsdag efter børslukketid kom med årsregnskab, får sin anbefaling rykket ned til "neutral" fra "køb" af Citigroup. Det skriver Bloomberg News. Selskabets B-aktier handler ligger uændret i 770 kr.

Derimod stiger NKT 2,2 pct. til 373,7 kr. Nordea har hævet sit kursmål på aktien til 425 kr. fra 385 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat "køb".

GN Store Nord, der ligger 0,5 pct. højere i 149,8 kr. har fået en ny storaktionær i form af American Century Investment Management, som nu ejer mere end 5 pct. af selskabet.