Aktier: Stærk start på Wall Street

De amerikanske børser er onsdag åbnet positivt og følger dermed tendenserne fra Europa, hvor optimismen om, at der kan findes en løsning mellem Grækenland og landets kreditorer, er tiltaget en smule.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, er tilsyneladende - med visse forbehold - klar til at acceptere kreditorernes krav, skrev Financial Times tidligere onsdag. Det gav yderligere fremgang på de europæiske aktiebørser, og i USA ligger det brede S&P 500-indeks efter et kvarters handel onsdag 0,8 pct. højere i 2080,17.

- Nyhedsflowet ud af Grækenland dikterer, om investorer tager risiko af eller på bøgerne. Det er tid for markedet til at konsolidere sig efter nogle store fald. Måske er der håb om en aftale med Grækenland i sidste øjeblik, siger Steven Santos, handler hos Banco de Investimento Global, til Bloomberg News.

Fremgangen for de amerikanske aktier kommer også efter offentliggørelsen af ADP's beskæftigelsesrapport, der overraskede positivt med en stigning i beskæftigelsen i juni på 237.000. Det var markant bedre end ventet.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 218.000 efter en stigning på 203.00 måneden inden. ADP er en privat rapport, der bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som udsendes torsdag.

Selskabsspecifikt er der fokus på forsikringsselskabet Chubb, der har fået et købstilbud fra Ace på 28,3 mia. dollar kontant og i aktier. Det løfter fra åbningen Chubbs aktie med ikke mindre end 32,8 pct., og samtidig stiger Ace med 6,3 pct.

Derimod falder aktien i kulproducenten Peabody Energy med 15,5 pct. Selskabet har oplyst, at dets driftsresultat for andet kvartal vil blive mindre end forudset. Vejrmæssige forhold har påvirket nogle af selskabets aktiviteter, og samtidig har lavere kulpriser haft en betydning.

/ritzau/FINANS