Aktier: Stærk økonomi overskyggede græsk IMF-udvandring

De amerikanske aktieinvestorer så torsdag bort fra de foruroligende meldinger fra forhandlingerne mellem Grækenland og Den Internationale Valutafond (IMF) for i stedet at koncentrere sig om udviklingen i den amerikanske økonomi.

Læs mere
Fold sammen

Så mens IMF udvandrede fra forhandlingerne på grund af græsk stædighed i forhold til reformer af især landets lukrative pensionssystem, ignorerede Wall Street begivenhederne, da markedsdeltagerne i vid udstrækning allerede har indpriset en græsk økonomisk deroute.

- Det er en balancegang mellem en forbedret økonomi og frygt for Grækenland, siger Brad McMillan, der er investeringschef hos Commonwealth Financial Network, til Bloomberg News og tilføjer:

- Økonomien er virkelig ved at bedres, og første kvartal var ikke den katastrofe som nogle forudså, men Grækenland er en af de ting, investorerne ser alvorligt på, på kort sigt.

Fra den amerikanske økonomi var der da også positive nyheder i form af en ventet stigning i detailsalget på 1,2 pct. i maj på månedsbasis. Og tages bil- og benzinsalget ud, var væksten på 0,7 pct. - eller en spids bedre end den ventede fremgang på 0,5 pct.

Torsdag endte med en stigning på knap 0,2 pct. i S&P 500-indekset til et slutniveau på 2108,86. Dow Jones lukkede med et plus på godt 0,2 pct. til 18.039,37, mens Nasdaq-indekset steg 0,1 pct. til 5082,51.

Dagens omsætning lå i underkanten af normalniveauet med 691 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,6 mia. aktier.

På handelsgulvet gjorde Nike sig bemærket med tegning af en otteårig sponsorkontrakt med NBA - the National Basketball Association - til en værdi på 1 mia. dollar. Sportstøjs-aktien løftedes 0,5 pct.

Medicinalkoncernen Eli Lilly & Co. ramte et 14 års højdepunkt, efter at virksomheden offentliggjorde planer om at frigive flere kliniske forsøgsdata næste måned med et eksperimentelt Alzheimers-middel. Det gav anledning til optimisme blandt investorerne, der således opmuntret sendte aktien 1,4 pct. op.

Amazon.com var i rampelyset, efter at EU-Kommissionen lancerede en konkurrenceundersøgelse af virksomhedens forretningspraksis vedrørende distribution af e-bøger. Alligevel steg aktien 0,5 pct.

Boeing fik en ordre fra Delta Air Lines på 40 fly til en samlet pris af 4 mia. dollar. Aktien steg efterfølgende 1,0 pct., hvilket sendte den i front for S&P 500-indekset.

Blandt indeksets få tabere fandt man teknologigiganten Microsoft og sodavandsproducenten Coca-Cola med fald på henholdsvis 0,4 pct. og 0,3 pct.

Colgate-Palmolive fik nedjusteret en anbefaling til "ligevægt" fra "overvægt" af Morgan Stanley. Samtidig blev der skåret 4 dollar af kursmålet, der nu lyder på 72 dollar. Tandpasta-koncernen faldt 0,8 pct.

Efter lukketid kom annonceringen af, at Twitters topchef, Dick Costolo, trækker sig fra posten som det sociale medies førstemand. Twitter steg 3,9 pct. i eftermarkedet.

Fredag morgen ser optimismen i markedet ud til at være forduftet, idet de amerikanske aktiefutures falder godt 0,2 pct. i Asien.