Aktier: Stærk jobrapport varsler pæne plusser

De amerikanske aktier går umiddelbart en klart positiv start i møde, hvis man skal tro markedet for futures, der indikerer pæne stigninger til de tre toneangivende indeks fra start fredag.

Foto: LUCAS JACKSON

Dermed ser der ud til at være vendt en smule risikovillighed tilbage til markedet efter en blodrød torsdag og en generelt rigtig svag indledning på 2016.

S&P 500-indekset indikeres en positiv start i niveauet 1,5 pct., mens Nasdaq-indekset og Dow Jones-indekset stilles positive begyndelser på henholdsvis 1,8 pct. og 1,4 pct. i udsigt.

Allerede inden markedsåbning har investorerne kunne notere sig, at der blev skabt 292.000 job uden for landbruget i december. Det viser den officielle amerikanske jobrapport, der blev præsenteret klokken 14.30.

Økonomerne havde på forhånd ventet en jobskabelse på 200.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, og dermed overraskede opgørelsen klart positivt. Samtidig blev tallene for november nemlig også revideret opad, og det har lagt endnu mere til de i forvejen positive futures, der inden opgørelsen lå i plusser på knap 1 pct.

Blandt enkeltaktierne er der fokus til teknologiselskabet Nvidia, der ifølge CNN Money er indgået i et partnerskab med Volvo om udvikling af en bil. Nvidia-aktien løftes med 1,9 pct. til 30,85 dollar i formarkedet.

Streamingtjenesten Netflix har snøren ude efter endnu flere kunder. Selskabets nytårsforsæt er at blive fuldt ud globalt, og det indebærer en indtræden på en stribe nye markeder.

Netflix stiger med 2,4 pct. til 117,35 dollar i formarkedet.