Aktier: Stærk indtjening sendte indeks på rekordkurs

Det amerikanske aktiemarked sendte Nasdaq-indekset i endnu en rekord tirsdag, mens Dow Jones og S&P 500 kravlede op mod de seneste rekordniveauer under usædvanlig stor omsætning.

A view of the exterior of the Nasdaq market site in Times Square after the Nasdaq breached the 6, 000 mark for the first time ever on Tuesday, in New York City, NY, U.S. April 25, 2017. REUTERS/Shannon Stapleton Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingen skete i takt med, at regnskabssæsonen igen understregede den stærke indtjening i virksomhederne.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på godt 0,6 pct. til 2388,61. Det tunge Dow Jones-indeks øgede godt 1,1 pct. til 20.996,12, mens Nasdaq-indekset for første gang lukkede over 6000 efter en stigning på 0,7 pct. til 6025,49.

Onsdag morgen fortsætter aktiefesten i Asien, mens der skrues lidt ned for begejstringen i handlen med amerikanske futures, der ligger i små plusser på under 0,1 pct.

Tirsdag var dagen, hvor flere af de store, tunge industriselskaber fremlagde regnskaber. Og overordnet set var der tale om positive overraskelser.

- Det er indtjeningen fra Dow-selskaberne - de største af de store og i særdeleshed Caterpillar - der sætter rammerne for, at de amerikanske virksomheders rentabilitet er på vej til mod en betydelig årlig indtjeningsvækst. Det er i sig selv en rigtig god nyhed, siger senior markedsstrateg Peter Kenny fra Global Markets Advisory Group i New York til Reuters.

S&P 500-virksomhedernes samlede overskud anslås at være steget med over 11 pct. i første kvartal ifølge Reuters' beregninger. Det er den højeste stigning siden 2011.

Med til at sende aktierne op var skriverier i Wall Street Journal, der kunne oplyse, at præsident Donald Trumps skatteforslag, der ventes offentliggjort onsdag, vil indeholde en reduktion af virksomhedsskatten til 15 pct. fra næsten 40 pct. for mange ejeropererede virksomheder.

CATERPILLAR I FRONT

Dagens aktie i skysovs var Caterpillar, der lukkede med en stigning på 7,9 pct. efter overraskende høje omsætnings- og indtjeningsdata. Og 2017-prognosen blev løftet efter en "stærkere end ventet" start på året.

Også McDonald's overraskede med en langt bedre vækst i omsætningen end ventet, og investorerne kvitterede med at løfte McDonalds-aktien 5,6 pct.

Dupont, der opererer i Danmark via købet af Danisco i 2011, slog omsætningsestimaterne, og også bundlinjen viste rigtig gode takter og overgik analytikernes prognoser markant. Aktien steg 2,2 pct.

Medicinalvirksomheden Biogen, der har produktion i Danmark, overgik selv de mest positive estimater for indtjeningen, hvilket blev belønnet med en kursstigning på 3,6 pct.

SKUFFELSER EFTER BØRSTID

Efter børstid var der regnskabstal fra Texas Instruments. Koncernen præsenterede igen et lidt større tab end forventet, men en positiv omsætning begrænsede kursfaldet til 0,9 pct. i eftermarkedet.

Også stålproducenten US Steel, der hører til blandt de helt tunge virksomheder, fremlagde kvartalstal sent tirsdag. Her var der tale om en gedigen skuffelse i både omsætning og resultat.

Stålkoncernen rapporterede et justeret underskud per aktie på 0,83 dollar mod analytikernes forventede overskud på 0,32 dollar, mens omsætningen lød på 2,7 mia. dollar mod de ventede 3 mia. dollar. US Steel-aktien faldt næsten 17 pct. i eftermarkedet.

Kampen om SIND Ungdom