Aktier: Spredt fægtning med små udsving tæt på nul

De asiatiske aktieinvestorer viser en høj grad af spredt fægtning mandag morgen, hvor Tokyo-børsen falder en smule, mens et stort overtal af de øvrige aktiemarkeder ligger med marginale udsving tæt på nulpunktet.

Foto: Drew Angerer. Arkivfoto. De asiatiske aktieinvestorer viser en høj grad af spredt fægtning mandag morgen, hvor Tokyo-børsen falder en smule, mens et stort overtal af de øvrige aktiemarkeder ligger med marginale udsving tæt på nulpunktet.
Læs mere
Fold sammen

Mange investorer er tilbageholdende på grund af den kommende militærøvelse med deltagelse af sydkoreanske og amerikanske styrker.

Samtidig vægter torsdagens og fredagens centralbankkonference i Jackson Hole i Wyoming.

»Der er hele tiden noget, som bekymrer markedet. Investorerne er risikoaverse på grund af de forskellige risici fra USA. Markedet forbliver volatilt, da USA og Sydkorea vil gå videre med fælles militærøvelser i denne uge,« siger analytiker Hikaru Sato fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Nikkei 225-indekset ligger med et minus på 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 0,1 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct. og CSI 300-indekset øger 0,3 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles med et plus på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,1 pct. mandag morgen.