Aktier: Spirende optimisme i USA op til rentereferat

Læs mere
Fold sammen

I fravær af de store regnskabsnyheder spiller aftenens referat fra rentemødet i den pengepolitiske komité, FOMC, i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, hovedrollen i handlernes indstilling til det amerikanske aktiemarked små to timer før åbningen onsdag eftermiddag.

Handlen med indeksfutures tyder på spirende optimisme frem mod handelsstart med stigning i futuren på det brede S&P 500 indeks på 0,1 pct. Tilsvarende stigning ses i handlen med futuren på indekset for de tunge Dow Jones-aktier, mens Nasdaq-futuren stiger 0,2 pct.

Det er timingen for den første amerikanske renteforhøjelse i ni år, der fanger opmæksomheden. Sandsynligheden for en forhøjelse i december er beregnet til 66 pct. før referatet, som enten kan øge sandsynligheden, eller så tvivl om tempoet med overraskende dueagtige udtalelser fra centralbankcheferne.

Regnskabsmæssigt har byggemarkedskæden Lowe's leveret tal, der var lidt bedre end markedets forventninger og fastholdt sin egen prognose for hele året. Omsætningen steg til 14,4 mia. dollar fra 13,7 mia. dollar, og bundlinjen voksede til 736 mio. dollar fra 585 mio. dollar. Det gav et resultat per aktie på 80 cent, hvilket var 2 cent mere end ventet ifølge Bloomberg News.

Lowe's løftes 1,1 pct. i formarkedet

Fairchils Semiconductor International stiger 7,4 pct., efter at ON Semiconductor Corp. har erklæret at ville købe selskabet for 2,4 mia. dollar.

Omvendt belastes Staples af forventninger om negativ effekt af en stærkere dollar på selskabets indtjening i fjerde kvartal. Det er selskabet selv, der formulerer bekymringen, som straffes med et kursfald på 2,1 pct.

Op til handelsstart kommer der nøgletal for udviklingen i det amerikanske byggemarked i oktober, hvor det påbegyndte boligbyggeri ventes at falde 3,8 pct., mens antallet af byggetilladelser ventes at stige 3,8 pct.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk