Aktier: S&P sætter kursen tilbage over 2000

Det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 synes på vej hjem over værdien 2000, som indekset passerede i nedadgående retning på den sidste handelsdag i januar.

Læs mere
Fold sammen

Fredag faldt indekset 1,3 pct. til 1994,99, men mandag handles indeksfutures på en stigning på 0,27 for S&P-futuen, mens futuren på teknologiindekset Nasdaq stiger 0,15 pct. De tunge Dow Jones aktier har kurs mod en stigning på 0,28 pct. ifølge futureshandlen.

I løbet af januar faldt S&P indekset 4,1 pct., og i sidste uge alene var faldet på 2,8 pct. Stemningen var præget af svagere end ventet vækst i økonomien, og så spillede det en mindre rolle, at forbrugertilliden nåede højeste niveau i 11 år.

Ud over makroøkonomisk inspiration, som også omfatter relationerne mellem EU og den nye græske regering, har handlerne en del regnskaber at forholde sig til i mandagens handel.

Deriblandt regnskabet fra oliegiganten Exxon Mobile og olieserviceselskabet Halliburton. Stigende oliepriser bidrager mandag til stigninger for de to aktier på henholdsvis 0,7 pct. og 1,8 pct. i formarkedet.

Exxon Mobile realiserede et overskud i hele 2014 på 32,5 mia. dollar, efter at fjerde kvartal havde budt på et plus på 6,6 mia. dollar. Opgjort som indtjening per aktie nåede resultatet 1,56 dollar. Ifølge Bloomberg News lå analytikernes estimater på 1,34 dollar per aktie.

Andre olierelaterede aktier blandt mandagens regnskabsaktielle er Anadarko, der samarbejder med danske Maersk Oil i Algeriet, og Imperial Oil. Anadarko-aktien ligger 1,3 pct. højere i formarkedet.

Chipproducenten Advances Micro Devices aktie stiger 3,9 pct. i formarkedet efter varsling af reduktion af såvel gæld som afhængighed af pc-salg.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk