Aktier: S&P og Dow Jones faldt for tredje dag i træk

De amerikanske aktier lukkede med fald i såvel S&P 500 som Dow Jones for tredje dag i træk. Udsigten til højere renter pressede aktierne, hvor kun Nasdaq-indekset lukkede med snuden oven vande.

Arkivfoto: De amerikanske aktier lukkede med fald i såvel S&P 500 som Dow Jones for tredje dag i træk. Udsigten til højere renter pressede aktierne, hvor kun Nasdaq-indekset lukkede med snuden oven vande. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet sluttede S&P 500-indekset med et fald på 0,2 pct. til 2362,98. Det tunge Dow Jones-indeks droppede godt 0,3 pct. til 20.855,73, mens Nasdaq-papirerne steg 0,1 pct. til 5837,55.
Onsdagens handel var præget af fald i energiaktierne, mens finansbranchen klarede frisag efter stærke data for jobskabelsen i den private sektor - ADP-jobrapporten.

»Det er sandsynligvis kun en korrektion snarere end begyndelsen på enden. De globale indikationer peger på styrke i USA's økonomi, og også Kinas økonomi går godt«, siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

ADP-rapporten viste en jobstigning i den private sektor i USA på 298.000 job i sidste måned. Det var langt mere end de ventede 187.000 job, som økonomernes estimater lød på i gennemsnit.
Rapporten tegner godt for fredagens officielle arbejdsmarkedsrapport som omfatter både de private og de offentlige arbejdspladser og som ses som et barometer for udviklingen i den amerikanske økonomi.

Chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, indikerede sidste fredag, at såfremt jobskabelsen og inflationen fortsat lever op til forventningerne, er en renteforhøjelse "passende" i indeværende måned.

Torsdag morgen ligger de asiatiske markeder blandet. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med fald på under 0,1 pct.KURSFALD I ENERGISEKTOREN

Der var kursfald i 7 af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset onsdag, og som dagen før var det energiaktierne, der trak mest ned.

Fald i Chevron, Exxon og Conocophillips på 1,8 pct. til 3,8 pct. var medvirkende til at sende hele sektoren 2,5 pct. ned.

Baggrunden var et fald i oliepriserne på mere end 5 pct. i kølvandet af en langt højere stigning i de amerikanske lagerbeholdninger end ventet.

»Gode nyheder i form af produktionsnedskæringer bar markedet. Nu kan vi især i det amerikanske marked se, at lagrene opbygges, og at skiferproducenterne laver gode penge på disse prisniveauer. Så produktionen kommer tilbage i fuld fart«, siger chefinvestor Tim Ghriskey fra Solaris Group i New York til Reuters.

Forsyningsselskaberne og den rentefølsomme ejendomssektor fulgte med ned med tab på omkring 1,5 pct. i begge segmenter.Bedst klarede varige forbrugsgoder og sundhedssektoren sig med stigninger på 0,3 pct.

Blandt selskaberne var Caterpillar i vælten. Koncernen, der blandt andet fremstiller entreprenørmaskiner, er under mistanke for skattefusk i milliardklassen, og omkostningerne kan ifølge medier beløbe sig til 2,4 mia. dollar, hvilket er mere end Caterpillars estimerede indtjening i hele 2017. Aktien faldt 2,8 pct.

Nynoterede Snap, der er selskabet bag fotoapp'en Snapchat, fik vendt to dages kraftige kursfald, og aktien pegede igen opad med en stigning på 6,4 pct.

Tøjkæden Urban Outfitters, der er faldet kraftigt i flere måneder, fremlagde en skuffende kvartalsrapport. Det resulterede i et kursfald på 2,6 pct.