Aktier: S&P når seks ugers lavpunkt

De amerikanske aktiebørser sluttede ugen negativt med et fald i det brede S&P 500-indeks fredag på 0,3 pct. Midt på dagen lå indekset ellers til en stigning på 0,6 pct., men nyheden om, at FBI vil genåbne sagen om Hillary Clintons brug af en uautoriseret e-mailserver gav usikkerhed og medvirkede til at et fornyet salgspres.

- Markedet har indpriset, at Clinton vinder (præsidentvalget), og alt hvad der forstyrrer markedets forudsigelser vil have en modsatrettet reaktion. Markedet skal reprissættes til et nyt niveau af usikkerhed, og det har vi nu en godt læsset teskefuld af. Det skal ændre sine sandsynligheder, og ændre hvordan det tænker, siger Michael Antonelli, administrerende direktør hos Robert W. Baird & Co til Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD

Dermed nåede S&P 500-indekset med 2126,41 det laveste niveau i seks uger - ligesom i øvrigt Nasdaq-indekset, som faldt 0,5 pct. til 5190,10, mens faldet i Dow Jones var mere begrænset på 0,1 pct. til 18.161,19.

- Markedet har indpriset, at Clinton vinder (præsidentvalget), og alt hvad der forstyrrer markedets forudsigelser vil have en modsatrettet reaktion. Markedet skal reprissættes til et nyt niveau af usikkerhed, og det har vi nu en godt læsset teskefuld af. Det skal ændre sine sandsynligheder, og ændre hvordan det tænker, siger Michael Antonelli, administrerende direktør hos Robert W. Baird & Co til Bloomberg News.

Regnskaberne fortsatte fredag med at drysse ind. Olie- og gasselskabet Exxon Mobil overraskede positivt med et højere overskud per aktie end ventet i tredje kvartal. Det er imidlertid ottende regnskab i træk, at selskabet meldte om en dalende indtjening som følge af pres på oliepriserne. Exxons aktie faldt 2,5 pct.En opjustering fra slik- og chokoladeproducenten Hershey Co. blev derimod belønnet med et kursstigning på 7,2 pct.

Investorerne reagerede også positivt på regnskabet fra Mastercard, hvis regnskab viste en stigning i indtjeningen til 1,08 dollar per aktie fra 0,86 dollar i tilsvarende periode året før. Samtidig overgik Mastercard analytikernes forventninger, som ifølge data indsamlet af Bloomberg lød på 98 cent per aktie. Aktien steg 3,2 pct.

Medicinalselskabet Amgen faldt derimod 9,2 pct. Tegn på, at selskabet er presset på priserne på de amerikanske marked, fik investorerne til at sælge ud af aktien.
Futuremarkedet indikerer mandag morgen, at de toneangivende indeks i eftermiddag vil åbne med stigninger i omegnen af 0,2-0,4 pct.