Aktier: S&P 500 presset under 200 dages gennemsnit

Som ventet blev indtrykket af en ellers positiv, men snart afsluttet amerikansk regnskabssæson overdøvet af vækstbekymringer efter hele to kinesiske devalueringer på to dage, da handlen på de amerikansk aktiemarkeder lagde fra onsdag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

Betragtelige fald omkring 1 pct. prægede de tre toneangivende indeks: Det brede S&P 500, teknologiindekset Nasdaq og de tunge aktiers Dow Jones-indeks.

Dermed lagde de amerikanske handlere sig i hælene på de europæiske kolleger, der heller ikke fandt anledning til optimisme midt i bekymringerne for lavere kinesisk vækst.

Med faldet i den den indledende handel ligger S&P 500 indekset nu under 200 dages glidende gennemsnit efter sit største fald i to uger som reaktion på den første kinesiske devaluering tirsdag.

I de indledende handler var der kun 20 ud af S&P-indeksets aktier, der steg, mens 395 aktier indledte handelsdagen med kursfald, rapporterer Bloomberg News.

Før handelsstart havde telegiganten AT&T offentliggjort forventninger for 2015 justeret for overtagelsen af Directv og to mexicanske selskaber. Selskabet venter en justeret indtjening per aktie på 2,62-2,68 dollar mod markedets prognose på 2,57 dollar per aktie. Justeringen modtages med skuffelse og et kursfald på 3,3 pct. til at starte på.

Og varehuskæden Macy's havde fremlagt skuffende regnskab med et overskud per aktie på 64 cent mod markedets forventning om et overskud på 76 cent. Ydermere nedjusterer selskabet sine salgsforventninger, og aktien straffes med et fald på 3,4 pct. i den indledende handel.

Den selskabsspecifikke interesse retter sig også mod General Electric, som har aftalt salg af sin sundhedsfinans-enhed til Capital One Financial Corp. for 9 mia. dollar. Fra handelsstart falder konglomeratet 1,1 pct.

Cisco Systems har varslet regnskab i løbet af dagen. Forventningen afspejles i et kursfald på 1,5 pct.

Verdens største restaurantkæde, McDonald's, vil i 2015 lukke 59 amerikanske restauranter flere, end den åbner. Det skriver The Daily Telegraph. Det er første gang i mindst 45 år, at kæden slanker forretningen på det amerikanske hjemmemarked.

Burger-aktien falder 1,1 pct. fra handelsstart.

/ritzau/FINANS