Aktier: Som ventet stigninger på over 1 pct. ved åbningen i USA

Torsdag gik det som præsten prædikerede før åbningen af det amerikanske marked. Der var stigninger ved handelsstart.

Læs mere
Fold sammen

 

Flere dage med fald i kinesiske aktier blev vendt og tro på en løsning i Grækenland, eller at den græske krise kan blive indkapsel og isoleret til Europa, har givet positive markeder i Europa og nu også i USA.

S&P 500 ligger efter fem minutters handel 1,3 pct. højere i indeks 2073, det teknologidominerede Nasdaq-indeks stiger 1,4 pct. til indeks 4980 og Dow Jones-indekset 30 aktier stiger 1,3 pct. til indeks 17.748.

Den amerikanske softdrinkgigant Pepsico overraskede analytikerne med sit overskud i andet kvartal, og det belønnes med en stigning på 1,7 pct. til 96,50 dollar.

Selskabet landede et overskud på 1,32 dollar pr. aktie mod ventet 1,24 dollar. Omsætningen var 15,92 mia. dollar mod ventet 15,81 mia. dollar ifølge et Bloomberg estimat. I andet kvartal sidste år var omsætningen 16,9 mia. dollar. Forventningen til det såkaldte kerneresultat løftes til en vækst på 8 pct. for årets om helhed op fra de 7 pct., der var skønnet efter første kvartal.

Wallgreen, der blandt andet driver drugstores i USA, leverede også regnskab før børstid og belønnes i de første handler med en stigning på 2,3 pct. til 87,88 dollar.

Den amerikanske forbrugsvaregigant Procter & Gamble har solgt 43 af koncernens skønhedsplejeprodukter til kollegaen Coty, oplyste selskabet tordsdag inden børstid ifølge Bloomberg News.

Prisen for sortimentet er 12,5 mia dollar, og Procter & Gamble noterer en engangsindtægt på 5-7 mia. dollar ved salget. I indkøbskurven ligger mærkevarer fra bl.a. Hugo Boss, Dolce & Gabana og Max Factor.

Procter & Gamble stiger 1,1 pct. til 81,89 dollar

Det amerikanske aluminiumsselskab Alcoa skød regnskabssæsonen i gang onsdag aften efter børstid. Men der var vådt krudt i kanonen. Koncernen fremlagde et justeret resultat per aktie på 0,19 dollar for andet kvartal af 2015.

Analytikerne havde ventet et overskud på 0,23 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News' prognose-gennemsnit. Sidste år havde Alcoa et resultat på 0,18 dollar per aktie i samme periode.Omsætningen løb op i 5,9 mia. dollar, hvilket var lidt mere end de ventede 5,8 mia. dollar, der også var omsætningen sidste år.

Alcoa gentog forventningerne om, at den globale efterspørgsel efter aluminium vil stige 6,5 pct. i indeværende år.

Alcoa-aktien faldt 5,1 pct. i den ordinære handel onsdag og yderligere 0,5 pct. i eftermarkedet. Torsdag stiger aktien 1,7 pct. højere i 10,62 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk