Aktier: Som ventet rød start på Wall Street

Futuremarkedet fik ret i forudsigelsen af kursfald for de amerikanske aktier ved åbningen tirsdag. Retningen var nemlig også ned, da markedet startede handlen.

Foto: Andrew Renneisen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed følger amerikanerne i hælene på asiater og europæere, der også noterede røde markeder i tirsdagens handel.

- Vores kunder køber ikke på fald, som de plejer, siger chefen for britiske kunder i Charles Schwab, Kully Samra, til Bloomberg News.

Han vurderer også, at markedet mangler nyheder, der kan få kunderne til at købe igen.

- De økonomiske nøgletal er blandede, marginerne hos virksomheder bliver ikke bedre, og omsætningen i virksomhederne har generelt ikke været i orden, siger han videre.

Efter ti minutters handel ligger S&P 500-indekset med et fald på 0,5 pct. til 1843. De tunge aktier i Dow Jones dropper med 0,7 pct. til 15.919, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset dykker 0,6 pct. til 4258.

Coca-Cola, CVS og Wendy's har leveret regnskaber inden åbningen og får lidt opmærksomhed på den konto.

COCA-COLA STIGER

Coca-Cola solgte i fjerde kvartal af 2015 mere sodavand målt på volumen, men det halter en smule med at holde momentum på toplinjen. Til gengæld har selskabets omfattende spareprogram båret frugt, hvilket udmøntes i fremgang på bundlinjen. Det viser det amerikanske selskabs årsregnskab.

Sodavandsgiganten oplyser desuden, at den agter at tilbagekøbe egne aktier for 2-2,5 mia. dollar i løbet af 2016.

Aktien steg 0,5 pct. mandag og stiger yderligere 0,6 pct. til 42,91 dollar tirsdag.

CVS FALDER

Den store amerikanske apotekerkæde CVS Health har haft medvind i 2015's sidste tre måneder, som på indtjeningen udviklede sig i tråd med analytikernes forventninger, mens salgsvæksten overraskede. Det justerede overskud per aktie landede på 1,53 dollar, hvilket matcher analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske kæde oplyser i regnskabet, at der forventes et overskud per aktie på mellem 1,14 dollar og 1,17 dollar for indeværende kvartal, der slutter i april. Virksomheden forventer samtidig en indtjening på mellem 5,73 og 5,88 dollar per aktie for hele 2016.

Aktien faldt 3,7 pct. mandag, og fra start tirsdag fortsætter den ned med 1,1 pct. til 88,77 dollar.

Fastfood-kæden Wendy's leverede en spids bedre end ventet i fjerde kvartal målt på både resultat og omsætning ifølge estimater fra Bloomberg News.

Aktien faldt 1,7 pct. mandag, men stiger tirsdag med 0,1 pct. til 10,16 dollar.

CHESAPEAKE FORTSÆTTER DEROUTE

Olie- og gasselskabet Chesapeake Energy, der mandag faldt 33 pct., fortsætter også ned tirsdag, hvor den ligger nede med 3,9 pct. i 1,96 dollar. Selskabet har forsikret markedet om, at det ikke er på vej i betalingsstandsning, men det stoppede ikke kursblødningen helt.

Efter markedets lukning er der regnskaber fra blandt andre Walt Disney og Western Union.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk