Aktier: Som ventet rød åbning med Genmab i fokus

Det blev som ventet en negativ åbning på det danske aktiemarked tirsdag. Negative markeder i Asien grundet faldende råvarepriser er forklaringen på faldende markeder i Europa.

Genmab har stoppet et forsøg i fase 3, og det giver en negativ kursreaktion. Også Vestas falder 0,7 pct. til 821,50 kr. trods en ordre på 200 MW til USA.

Det danske eliteaktieindeks C20 Cap ligger efter ti minutters handel med et fald på 0,5 pct. i 1021,62 og samtlige aktiers reguleringer males med rødt. Der er fald på mellem 0,1 pct. og 1,7 pct. Genmab falder mest.

Genmab meldte efter børstid mandag, at man havde besluttet at stoppe et fase 3-studie med kræftmidlet Ofatumumab til behandling af follikulært lymfom (blodkræft, red.) før tid.

Det sker, fordi en planlagt delanalyse, der blev lavet af en uafhængig dataovervågningskomité, viste, at studiet sandsynligvis ikke ville vise overlegenhed for Ofatumumab, hvis det blev fuldført.

Aktien falder efter ti minutters handel til 831,50 kr. - 1,8 pct. mindre end mandag

Vestas har vundet en ordre på 200 megawatt (MW) til et projekt i Oklahoma i USA, hvor den danske vindmølleproducent skal levere 61 af sine V126-3.3 MW-møller. Det oplyste Vestas i en meddelelse til fondsbørsen sent mandag, hvor hverken kunde eller navnet på det konkrete projekt bliver nævnt.

I laget under C20 trak Rockwool de største overskrifter mandag, efter at selskabet som led i sin kapitalmarkedsdag offentliggjorde nye finansielle ambitioner om en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. om året for perioden 2016-2018 og en gradvis forbedring af EBIT-marginen til 10 pct. i 2018. De skuffede.

- Rockwool har et nyt mål om en EBIT-margin på 10 pct. i 2018, og forventningerne i markedet lå på en EBIT-margin på 10,9 pct. allerede i 2017. Det er den skuffelse, man ser afspejle sig i aktiekursen, forklarede chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink mandag til Ritzau Finans.

Rockwool sætter sig 2,6 pct. ved åbningen til 992 kr.

Brøndby stiger efter regnskab for tredje kvartal 1,6 pct. til 1,30 kr.

Salget af den finske landsholdskeeper Lukas Hradecky til den tyske klub Eintracht Frankfurt har løftet overskuddet hos fodboldklubben Brøndby IF, der dog også kan spore forbedringer på den underliggende drift. Det viste regnskabet for tredje kvartal fra Vestegns-klubben.

Selskabet opjusterer de finansielle forventninger til 2015 og regner nu med et lidt mindre underskud end tidligere, men kan blive nødsaget til at hente penge udefra, da pengekassen skrumper.

Der er tirsdag morgen også kommet tredje kvartals regnskab fra Topsil.

Topsil præciserer forventningerne og venter i 2015 nu en omsætningsfremgang på 2-5 pct. og et driftsoverskud, EBITDA, i den nedre del af intervallet 14-24 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætningsfremgang på 0-5 pct. og et EBITDA-resultat på 14-24 mio. kr.

Topsil stiger 0,3 pct. til 40 øre.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk