Aktier: Som ventet positive takter for aktierne på Wall Street

Positive strømninger fra Asien, der fejdede hen over over Europa i fredagens løb, efter at Japan natten til fredag sænkede sin ledende rente til negativt territorium, ramte helt som ventet USA ved åbningen fredag.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset ligger efter få minutters handel fredag med en stigning på 0,5 pct. i 1903. De tunge aktier i Dow Jones stiger 0,6 pct. til 16.166, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct. til 4523.

Inden markedet åbnede kom der regnskaber fra blandt andet Golgate-Palmolive, Chevron, Mastercard.

Colgate-Palmolive venter at overskuddet per aktie falder med en lav encifret procent i 2016. Det oplyste selskabet i sit regnskab for fjerde kvartal, der kom ind som ventet med et overskud per aktie på 73 cent mod ventet 72 cent. Omsætningen blev 3,9 mia. dollar mod ventet 3,92 mia. dollar.

Aktien handler efter åbningen i 64,75 dollar - 0,4 pct. lavere end torsdag.

Kreditkortselskabet Mastercard havde i fjerde kvartal en fremgang i antallet af transaktioner på 12 pct., og det var med til at løfte selskabets omsætning til 2,5 mia. dollar, hvilket var en fremgang på 4 pct. i forhold til samme periode året før.

Indtjeningen steg til 890 mio. dollar, hvilket var en fremgang på 11 pct. i forhold til fjerde kvartal 2014. Overskuddet per aktie lød på 0,79 dollar, hvor analytikere ifølge data indsamlet af Bloomberg havde regnet med et plus på 0,70 dollar.

- På trods af en udfordrende økonomi er vi i stand til at levere solide resultater i fjerde kvartal og 2015, siger Ajay Banga, der er formand og administrerende direktør for Mastercard, i en meddelelse.

- Når vi ser ind i 2016, er der stadig usikkerhed i den globale økonomi, men de fundamentale forhold i vores forretning er uændrede. Vi vil fortsætte vores strategi om innovation i en stadig mere digital verden, siger Ajay Banga, der blandt andet nævner den digitale betalingsløsning Masterpass.

Mastercard-aktien stiger knap 0,6 pct. til 14,53 dollar.

Den amerikanske oliegigant Chevron indkasserer det første tab i et regnskab siden 2002 som følge af styrtdykket i olieprisen.

Det skriver Bloomberg News.

I fjerde kvartal må olieselskabet notere et tab på 588 mio. dollar - svarende til et tab på 0,31 dollar per aktie - mens selskabet for hele året har nået en indtjening på 3,5 mia. dollar eller 1,85 dollar per aktie. Resultatet for fjerde kvartal inkluderer nedskrivninger og hensættelser for 1,1 mia. dollar.

Sammenlignet med analytikernes forventninger skuffer resultatet, idet analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet en indtjening per aktie på 0,47 dollar.

Chevron-aktien falder med 1,7 pct. til 84,41 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk