Aktier: Solide resultater og ny tro på skattereform gav kurshop

Det amerikanske aktiemarked steg torsdag, hvor Nasdaq-indekset sluttede i rekord, efter at en runde af solide resultater anført af American Express skubbede aktierne mod højere niveauer.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Samtidig bidrog en udtalelse fra den amerikanske finansminister om en forestående større skattereform til den positive stemning.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på knap 0,8 pct. til 2355,84. Det tunge Dow Jones-indeks øgede 0,9 pct. til 20.578,71, mens Nasdaq-indekset satte kursen mod rekord med en stigning på godt 0,9 pct. til 5916,78.

- Der var brug for en katalysator til at sende markedet højere, og det eneste, der ligger lige for til at drive markedet op, er indtjening. Og indtil videre ser det ok ud, siger handelschef Phil Blancato fra Ladenberg Thalmann Asset Management i New York til Reuters.

Han peger på, at der er mange penge på sidelinjen, som søger efter købsmuligheder, når markedet går ned.

Sent på dagen oplyste den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, at Trump-regeringen arbejder på en "større skattereform".

Det lettede lidt af markedets bekymringer for, at de skattelettelser, som præsident Donald Trump har lovet, ikke vil blive gennemført.

Fredag morgen er investorerne i Asien generelt positive. De amerikanske futures ligger samtidig med minimale udsving tæt på nul.

SOLIDE REGNSKABER GAV KURSHOP

Den amerikanske regnskabssæson for første kvartal er i fuld gang, og blandt de aktuelle var kreditkortselskabet American Express, der langt overgik forventningerne i årets første kvartal.

Det gav en kursstigning på 5,9 pct. og sendte American Express helt op i toppen af Dow Jones-indekset.

Også halvlederproducenten Qualcomm leverede pæne tal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17 sent onsdag. Qualcomm-aktien blev torsdag belønnet med et plus på 0,7 pct.

Inden åbningen var der data fra tele- og kommunikationsgiganten Verizon, der skuffede med flere end 300.000 mistede abonnenter i første kvartal. Verizon, der overtager Yahoo i juni, faldt 1,1 pct.

Tobaksvirksomheden Philip Morris International med Marlboro blandt mærkevarerne kunne trods prisstigninger ikke opveje den negative effekt af et fald i efterspørgslen efter cigaretter. Aktien droppede 3,5 pct.

Blandt de øvrige selskaber var der kraftigt bud efter stålsektoren, da det kom frem, at USA har iværksat en undersøgelse af de påvirkninger, importen af stål kan have på den nationale sikkerhed. Det sendte US Steel mere end 7 pct. op, mens AK Steel lukkede tæt på 9 pct. højere.

Efter lukketid fremlagde Visa et regnskab, der - trods en tilbagegang i overskuddet på 75 pct. - overgik analytikernes estimater.

Nedgangen skyldtes hovedsageligt omkostninger til integrering af det nyligt erhvervede Visa Europe, og Visa-aktien steg 2,4 pct. i eftermarkedet.

Modsat var historien om legetøjsfabrikanten Mattel, der blandt andet er kendt for Barbie-dukker.

En sløj omsætning i første kvartal fulgte et svagt julesalg, og bugnende lagre hos detailhandlerne blev omsat til nedgang i nye ordrer. Aktien faldt 6,8 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS