Aktier: Solide plusser i Asien efter politiske forsikringer

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med ganske solide plusser onsdag morgen.

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med ganske solide plusser onsdag morgen. (Foto: Toru Yamanaka) Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA

Markedsdeltagerne følger efter udviklingen på Wall Street, hvor optimismen vendte tilbage oven på det dyk, som den britiske afvisning af fortsat medlemskab af EU udløste.

Jerome Powell, der er guvernør hos Federal Reserve, pointerede tirsdag, at de globale risici er steget efter afstemningen, og at de nye usikkerheder, som det medfører, kan resultere i en revurdering af den amerikanske centralbanks pengepolitik.

Og fra Japan har premierminister Shinzo Abe fastslået, at han vil mobilisere alle forhåndenværende foranstaltninger, mens Sydkorea tirsdag foreslog en pakke af finanspolitiske stimuli.

Centralbankerne forsikrer investorerne om, at de er klar til understøtte markederne, og det hjælper på stemningen, men det kan være for tidligt at blive for optimistiske. »Vi vil sandsynligvis fortsætte med at se en massiv volatilitet. Vi bliver nødt til at vente og se, hvordan den politiske situation udfolder sig i Storbritannien efter brexit,« vurderer strateg James Woods fra Rivkin Securities i Sydney ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks reagerer med en stigning på 1,8 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 2,0 pct.

Også de kinesiske fastlandsaktier ligger i positivt territorium. Shanghai Composite stiger 0,5 pct., og CSI 300-indekset øger 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks handles 1,9 pct. højere.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. klokken 06.00 onsdag.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,8

Topix 2,0

Hongkongs Hang Seng 1,9

China Shanghai Composite 0,5

China CSI 300 0,3

Taiwan Taiex 0,9

Sydkoreas Kospi 1,4

Indiens BSE Sensex 0,4

Singapores STI 1,0

Sydney ASX 200 1,0

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 05.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk