Aktier: Solid start hurtigt omsat til negativ tendens

De asiatiske aktiehandlere startede dagen i højt humør efter mandagens rekorder på Wall Street, hvor der var rift om it-aktier efter det globale cyberangreb og stigende energiaktier efter et hop i oliepriserne.

Arkivfoto. De asiatiske aktiehandlere startede dagen i højt humør efter mandagens rekorder på Wall Street, hvor der var rift om it-aktier efter det globale cyberangreb og stigende energiaktier efter et hop i oliepriserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men investorerne trak hurtigt følehornene til sig i det bredere marked, da strakte værdiansættelser og stigninger trukket op af ganske få sektorer og på basis af lav volumen gav anledning til bekymring.

»Vi nærmer os en kortsigtet modstand, da bredden af stigningen synes temmelig skrøbelig, og markedets momentum ser noget træt ud,« siger fondschef Alex Wong fra Ample Capital i Hongkong til Reuters.

I Tokyo steg Nikkei-aktierne til et 17-måneders højdepunkt med støtte fra en svag yen og Wall Streets rekordhøjde natten over. Men inden frokostpausen er markedet faldet tilbage til udgangspunktet, og såvel Nikkei 225-indekset som det bredere Topix-indeks ligger med et lille plus på 0,1 pct.

De kinesiske markeder er derimod negative. Shanghai Composite handles 0,3 pct. lavere, og CSI 300-indekset falder 0,1 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong viger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1 pct. tirsdag morgen.