Aktier: Snuser til rekordniveauer trods Coloplast-fald

Det danske aktiemarked fortsætter onsdag morgen det positive momentum, som også gjorde sig gældende i tirsdagens handel.

Foto: Linda Kastrup. Der er tydelig interesse om Novo Nordisk, som onsdag morgen stiger 1,5 pct. til 399,70 kr.
Læs mere
Fold sammen

Ved børsåbning stiger det ledende C20 Cap-indeks 0,5 pct. til 1061,33. Dermed er eliteindekset på rette vej op til indeksrekorden fra den 5. august, som lød på 1064,72.

Blandt de danske selskaber er der kurstæsk til Coloplast, efter at det amerikanske finanshus Goldman Sachs har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra tidligere "køb", men til gengæld fastholder kursmålet på 580 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kort efter børsåbning indtager medicoselskabet sidstepladsen i C20 Cap-indekset med et fald på 1,0 pct. til 573 kr.

- Vi mener fortsat, at der er mere at komme efter i Coloplast, selv om prissætningen er i den dyre ende, og aktien er kommet godt igen. Selskabet forventes at levere en høj vækst de kommende år, skriver senioraktierådgiver Jesper Bamberger hos Nordea i en kommentar.

- Med årsregnskabet i sidste måned synes tingene at vende for Coloplast efter et udfordrende år, hvilket også har været med til at sende aktien op på det seneste. Vi ser således en god væksthistorie i dette kvalitetsselskab, men der er ikke plads til skuffelser med den dyre prissætning, hvilket kursreaktionen tidligere på året også vidner om, fortsætter han.

Tydelig interesse er der om Novo Nordisk, som onsdag morgen stiger 1,5 pct. til 399,70 kr. Medicinalvirksomheden oplyser i en pressemeddelelse, som er sendt ud i forbindelse med den årlige diabeteskonference arrangeret af den internationale diabetesorganisation, IDF, at en metaanalyse viser en overlegen effekt ved selskabets GLP-1-analog Victoza sammenlignet med en stribe diabetestabletter i klassen af SGLT-2-hæmmere.

Desuden løftede den amerikanske investeirngsbank Morgan Stanley sent tirsdag sit kursmål for medicinalaktien til 461 kr. fra 424 kr. Banken anbefaler fortsat "overvægt" af Novo Nordisk, men begrunder kursløftet med medicinalselskabets globale vækstforventninger på insulinområdet og udsigten til yderligere gevinster til aktierne og indtjeningen.

- Novo vokser hurtigere i kommercielle kanaler, og vi ser en meningsfuld progression af Novos markedsandele i det basale insulinsegment fra 25 pct. i dag til 40 pct. i slutningen af årtiet, skriver investeringsbanken i en analyse.

Den aarhusianske vindmøllemager Vestas stiger 0,4 pct. til 461,70 kr. Og står det til Nordea, kan selskabets aktie også få medvind fremadrettet på grund af den ordreindgang, der ses i øjeblikket - blandt andet med mandagens ordre på 201 megawatt til EDF Renewable Energy i USA.

- Med det nuværende stærke ordremomentum mener vi, at der er plads til yderligere stigninger den kommende tid. Usikkerhed om en forlængelse af den vigtige amerikanske skattestøtteordning, som ventes besluttet inden længe, kan virke som en bremseklods for aktien. Det er en risikofaktor, men vi ser god sandsynlighed for, at den forlænges, lyder det fra Jesper Bamberger fra Nordea, der har en "køb"-anbefaling på Vestas-aktien.

Blandt sidepapirerne kommer der regnskabsnyt fra Boconcept, der stiger 0,4 pct. til 275 kr. Møbelkæden afleverer i løbet af onsdagen regnskab for første halvår af regnskabsåret 2015/16. For hele året venter selskabet inden rapporteringen en vækst i omsætningen på 5 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 5-6 pct.

Desuden bliver der torsdag aflagt tal fra konvolutproducenten Intermail for fjerde kvartal af regnskabsåret 2014/15, og derfor er onsdag den sidste handelsdag, hvor investorerne kan positionere sig forud for regnskabet.

Intermail, der stiger 2,1 pct. til 24 kr., venter i regnskabsåret 2014/15 en omsætning i niveauet 365-375 mio. kr., og et EBITDA-resultat på 28-30 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet 13-15 mio. kr. og et resultat før skat på 6-8 mio. kr.