Aktier snubler tæt på nye rekorder inden »superonsdag«

Det er en tæt pakket dag, investorerne går i møde onsdag: ECB-rentemeddelelse, Brexit-topmøde, regnskaber, inflationstal fra USA og et nøje overvåget referat af Federal Reserves seneste møde.

ECB-chefen Mario Draghi er et af højdepunkterne i dag, når centralbanken holder pressemøde efter sin rentemeddelelse. Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til »superonsdag,« hvor investorerne bliver ramt af en torpedo af begivenheder, inklusiv endnu et Brexit-topmøde, ECB-rentebeslutning, referat af den amerikanske centralbanks seneste møde, inflationstal fra USA og en række vigtige virksomhedsregnskaber.

Med det line-up er det ikke så underligt, at aktiemarkederne hælder lidt til den negative side her til morgen, fordi der potentielt er en masse ting, der kan gå galt inden for de næste 24 timer.

Amerikanske aktier har været et mulehår fra at slå ny rekord, men snublede tirsdag, da Den Internationale Valutafond, IMF, nedjusterede sit vækstskøn for den globale økonomi til 3,3 pct. fra 3,5 pct. Det er den laveste vækstprognose siden finanskrisen for 10 år siden og kommer i forlængelse af en række nøgletal, der de seneste måneder har vist en opbremsning i verdensøkonomien. Det er noget, investorerne har været bekymrede for et stykke tid, men med støtte fra ultralempelige centralbanker rundt omkring i verden har aktier været i stand til at stige alligevel de seneste måneder.

Det danske eliteindeks, C25, har også været tæt på en ny rekord, men har tilsvarende tabt pusten i denne uge.

3 ting, du skal vide, inden markedet åbner:

 • De flreste store indeks er i rødt i Asien, hvilket kommer i forlængelse af den dårlige dag på Wall Street tirsdag. Onsdag er japanske aktier blandt de største tabere i Asien, og den samlede markedsværdi af Japans aktiemarked faldt for første gang siden 2015 under Hong Kongs. Det betyder, at Hong Kongs aktiemarked nu er det tredjestørste i verden efter USA og Kina.
 • Tryg er kommet med regnskab onsdag morgen, der viser, at forsikringsselskabet leverede et markant bedre resultat i første kvartal end ventet. Overskuddet landede på 757 mio. kroner mod 615 mio. ventet af analytikerne.
 • Alle EU-lederne mødes onsdag eftermiddag og aften i Bruxelles til et hasteindkaldt Brexit-møde. De skal diskutere, om Storbritannien skal have lov til at forlænge skilsmissedeadlinen yderligere for at undgå et såkaldt hårdt Brexit. Hvis de ikke forlænger fristen, står landet til at forlade EU på fredag uden nogen former for aftaler, hvilket frygtes at sende Storbritannien ned i en recession. Forventningen er dog, at EU siger »ja« til udskyde deadlinen igen, men vil formentlig kræve, at det bliver en længere forlængelse, end premierminister Theresa May har bedt om. Hun har bedt om at udsætte Brexit til 30. juni.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

 • Kl. 13.45: Rentemeddelelse fra den Europæiske Centralbank
 • Kl. 14.30: ECB-pressemøde med centralbank præsident Mario Draghi
 • Kl. 14.30: USA - inflation for marts
 • Kl. 16.30: USA - olielagre for uge 14
 • Kl. 20.00: USA - mødereferat fra Federal Reserves seneste møde

Virksomheder i fokus

 • Vestas Wind Systems - Morgan Stanley har hævet kursmålet til 516 kroner fra 477 kroner, og gentaget sin »ligevægt«-anbefaling på aktien. ABG Sundal Collier har hævet kursmålet til 740 kroner fra 600 kroner og gentaget sin »køb«-anbefaling. Vestas-aktien lukkede tirsdag i en kurs på 593 kroner.
 • FLSmidth - Morgan Stanley har hævet sin anbefaling til »overvægt« fra »ligevægt« og løftet kursmålet til 395 kroner fra 352 kroner. Aktien lukkede tirsdag i en kurs på 299 kroner.
 • Pandora - SEB har skåret i kursmålet til 235 kroner fra 275 kroner. Aktien lukkede tirsdag på 282 kroner.

Markederne lige nu - 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,1 pct.
Kinas Shanghai Composite: +0,2 pct.
Japans Nikkei 225: -0,5 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,5 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,1 pct.
Tysklands DAX 30: +0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,1 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,2 pct.
Nasdaq: +0,2 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,2 pct.