Aktier: Snarere stille end sort fredag i USA

Mens medier og shoppeglade amerikanere svælger i Black Friday-fænomenet, den store shoppedag efter torsdagens Thanksgiving-fejring, giver begivenheden knap så voldsomme udsving på børserne.

Læs mere
Fold sammen

 

Wall Street lægger op til en stort set uændret åbning for de store S&P 500- og Dow Jones-indeks, mens Nasdaq-indekset over teknologi- og biotekaktier står til at stige 0,2 pct. ifølge handelen med futures.

Børserne i USA var lukkede torsdag på grund af den kalkunbaserede helligdag, og fredag er kun en halv handelsdag, hvilket ventes at give en lav handelsvolumen, da mange mæglere og handlere holder lang weekend.

Fredagen har ellers budt på stor uro på de kinesiske markeder med fald på 5-6 pct. i de store indeks, men det har indtil videre ikke haft den store effekt på aktiehumøret i hverken Europa eller USA.

I formarkedet har tegn på en stor stigning i e-handelen givet et løft til Amazons aktie, som står til at stige 0,8 pct. til 681 dollar.

Detailkæmpen Target har desuden meldt om en stærk start på fredagen, og det giver et plus på 0,7 pct. til aktien i formarkedet.