Aktier: Snapchat i fokus i ventet negativ handelsstart

Læs mere
Fold sammen

Investorerne skal sandsynligvis ikke vente, at de amerikanske aktieindeks igen starter dagen med at jagte nye rekorder onsdag, hvor de amerikanske aktiefutures i stedet ligger med små fald godt en time før handelsstart.

Futures for Dow Jones og S&P 500-indekset falder omkring 0,1 pct. før handelsstart, mens futuren for Nasdaq-indekset ligger stort set uændret.

De amerikanske aktier lukkede med små udsving tirsdag, hvor en marginal stigning i Dow Jones var nok til at sikre den fjerde rekord i træk i det 132 år gamle aktieindeks. Det bredere marked, målt på S&P 500, sluttede til gengæld marginalt lavere efter fald i især finanssektoren.

S&P 500-indekset faldt omkring 0,5 point til 2590,64, mens Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på knap 9 point i rekorden 23.557,23. Nasdaq-indekset endte dagen med et tab på 0,3 pct. i 6767,78.

Særligt chat-tjenesten Snapchat, der falder 8,5 pct. i formarkedet, vil være i søgelyset, når handlen skydes i gang på de amerikanske børser onsdag.

På trods af en stigning på 17 pct. i antallet af brugere skuffede chat-tjenesten Snapchat i tredje kvartal. Tirsdag efter børslukketid viste koncernregnskabet fra moderselskabet Snap Inc. for tredje kvartal, at tjenesten, der blev populært på brugernes mulighed for at chatte gennem midlertidige billeder og videoer, ikke kan følge med i konkurrencen mod Facebook og andre chat-udbydere.

Snapchats antal daglige aktive brugere steg til 178 millioner på årsbasis i tredje kvartal, men analytikere havde forventet et gennemsnit på 182 millioner brugere ifølge data fra analysefirma Factset. Samtidig præsenterede selskabet en række ændringer i sin app, som skal gøre det nemmere for brugerne at chatte gennem tekstbeskeder.

Stemningen er bedre for Take-Two Ìnteractive Software, som de spilleglade vil genkende for det populære konsolspil Grand Theft Auto, efter at videospiludgiveren løftede forventningerne til helåret, der løber indtil udgangen af marts, i forbindelse med regnskabet for andet kvartal sent tirsdag aften.

Selskabet venter nu at omsætte for 1,74-1,84 mia. dollar, mens den tidligere forventning lød på en omsætning i niveauet 1,65-1,75 mia. dollar. I formarkedet stiger aktien omkring 9 pct.

/ritzau/FINANS