Aktier: Snapchat-aktien sætter bundrekord i grønt marked

Børsnoteringen af Snapchat har indtil videre været en skuffelse for investorerne, og aktiekursen falder mandag til det laveste niveau hidtil.

Det generelle marked er mere roligt fra ugens start, og efter få minutters handel stiger det samlede aktiemarked 0,2-0,3 pct. målt på udviklingen i de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Aktien i Snapchat, der giver brugerne mulighed for at sende korte billeder og videoer, kan ifølge Marketwatch være ramt af et salgspres, da en stribe af selskabets aktionærer - herunder en lang række medarbejdere - har mulighed for at sælge aktier.

Det skyldes udløbet af den såkaldte lock-up-periode, der begrænser aktionærernes ret til at sælge aktier i et tidsrum efter børsnoteringen.

Ifølge Marketwatch kan der potentielt komme 957 mio. ekstra aktier i omløb mandag, hvilket skal ses i forhold til de 200 mio. aktier, som blev solgt i forbindelse med børsnoteringen tidligere i år.

Snapchat blev børsnoteret i marts til 17 dollar per aktie, men efter en kortvarig optur til omkring 27 dollar er aktien faldet kontinuerligt.

Flere investorer har udtrykt bekymring for Snapchats evne til at tjene penge på sigt i konkurrencen med særligt Facebook. Snapchat-aktien falder mandag 4,3 pct. i formarkedet til 13,22 dollar, hvilket er det laveste niveau nogensinde.

Elbilproducenten Tesla har derimod en positiv mandag, efter at selskabet har sendt den første udgave af Tesla Model 3 på gaden.

Bilen er den første af sin slags, som er henvendt mod den brede skare af bilkøbere, mens de første to modeller er i kategorien for luksusbiler.

Ifølge Teslas topchef, Elon Musk, er der allerede lavet 500.000 reservationer på den nyeste model, skriver Marketwatch. Tesla-aktien stiger 0,8 pct. efter få minutters handel.