Aktier: Smykkekæde kan komme under pres i roligt marked

Investorerne ventes at tage glansen af aktierne i smykkekæden Tiffany & Co. i et ellers fladt marked fra åbningen onsdag.

Investorerne ventes at tage glansen af aktierne i smykkekæden Tiffany & Co. i et ellers fladt marked fra åbningen onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Futures for Dow Jones-indekset indikerer 0,1 pct. i plus fra åbningen, S&P 500-indekset indikeres at starte fladt, og Nasdaq-futures peger på et plus på 0,2 pct.

Investorerne kan onsdag forholde sig til Moody's nedgradering af Kinas kreditvurdering til »A1« fra »Aa3«. Udsigten er ændret til »negativ« fra »stabil«.

»Nedjusteringen afspejler Moody's forventning om, at Kinas finansielle styrke vil erodere i de kommende år, hvor den indenlandske gæld vil stige, i takt med at den økonomiske vækst falder,« fremgår det af en erklæring fra kreditvurderingsselskabet.

På selskabsfronten steg landbrugshandelshuset Bunge kraftigt tirsdag efter tilnærmelser fra schweiziske Glencore. Bunge har siden hen offentliggjort, at selskabet ikke er i dialog med Glencore omkring en mulig frivillig fusion af de to virksomheder, og det har sendt aktien godt 5,5 pct. ned i formarkedet.

Tiffany & Co., der sælger smykker til det eksklusive segment, rapporterede om tilbagegang i salget i første kvartal, og aktien indikeres næsten 5 pct. i minus i formarkedet.

Tiffanys sammenlignelige salg dykkede 2 pct. Det var værre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en stigning på 1,7 pct. Tiffanys havde negativ vækst på det amerikanske marked, hvor knap halvdelen af den samlede omsætning stammer fra.

Efter dansk børslukketid offentliggøres referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité, som kan give en pejling forud for junimødet i komitéen. Inden da offentliggøres tal for salget af eksisterende boliger i april.