Aktier: Smilene stivnede på Wall Street

De amerikanske aktieinvestorer startede tirsdagen med store smil. Men som dagen skred frem blev smilene mere og mere anstrengte, og i den sidste time af dagens handel, var der ikke længere noget at grine af.

Læs mere
Fold sammen

Det var der heller ikke onsdag morgen, hvor de kinesiske aktier fortsat faldt trods tirsdag aftens kinesiske rentenedsættelse og reducerede bank-reservekrav. Men ved lokal frokosttid er markedet vendt nok engang.

Efter endnu dag med volatil handel, lukkede S&P 500-indekset tirsdag med et fald på 1,4 pct. til 1867,61. De tunge aktier i Dow Jones droppede 1,3 pct. til 15.666,44, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset begrænsede tabet til 0,4 pct. til 4506,49.

Endnu en rentenedsættelse og en sænkning af kapitalkravene fra den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, sendte fra start aktiemarkederne på ret kurs. Men frygten for at den kinesiske vækstnedtur vil sende hele det globale vækst i knæ var fortsat udtalt.

- Dagens opadgående rekyl var skrøbeligt og langt fra overbevisende. Vi ville have foretrukket, at aktierne var åbnet omkring nul og så var faldet hen mod slutningen. I modsætning til korrektionen i oktober sidste år, har dagens fald en undertone af alvor. Der er alvorlige globale vækstproblemer, som ikke vil blive løst i den nærmeste fremtid, siger kapitalstrateg Michael Antonelli fra RW Baird & Co. i Milwaukee til Bloomberg News.

Den volatile handel tirsdag gav igen en usædvanlig stor omsætning. Der blev omsat 1,12 mia. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte hele 2,58 mia. aktier midt i højsæsonen for sommerferie.

Onsdag morgen ser de kinesiske tiltag fortsat langt fra ud til at have stoppet nervøsiteten. De kinesiske børser åbnede med kursfald på omkring 1 pct., mens de japanske markeder var i positivt territorium. Men efter formiddagens session ligger Nikkei med plus på 1,3 pct., mens Shanghai Composite er steget 0,8 pct.

- Folk er nervøse over den potentielle volatilitet, der kan bryde ud eller dukke op igen når som helst, siger aktiehandler Stephen Carl fra Williams Capital Group ifølge Bloomberg News.

Futures på det amerikanske S&P aktieindeks har svinget tilsvarende og ligger ved 6-tiden dansk tid med et plus på 0,4 pct.

Tirsdag var det igen de store globale aktører, der var genstand for kursfald. I medicinalsektoren faldt Merck 4,4 pct., mens der i teknologisektoren var klø til Microsoft på 1,6 pct. og i energisektoren til Chevron, der faldt 1,5 pct.

Generelt klarede teknologisektoren sig mindst ringe. Blandt andre en af de aktier, der for alvor har fået klø i løbet af de seneste dages storudsalg på aktiemarkederne - teknologigiganten Apple. Aktien lå i den tidlige handel med en stigning på 5,2 pct., men da dagen var omme, var gevinsten reduceret til 0,6 pct.

Også Facebook har været i kraftig modvind de seneste dage. Aktien lå i formarkedet til en stigning på 4,3 pct., men dagens handel gav "kun" en stigning på 1,1 pct.

Biotekselskabet Acorda Therapeutics fik opbakning fra de amerikanske patentmyndigheder i en sag, hvor to af Acordas patenter på sklerosemidlet Ampyra var blevet udfordret. Aktien steg 8,3 pct.