Aktier: Smæk til banker på positiv børsdag

Det var ikke kun den skandinaviske bankkoncern Nordea, der fik investorerne til at vende tomlen ned onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Også svenske Handelsbanken og schweiziske Credit Suisse kom med skuffende regnskaber, og det satte banksektoren under pres i et i øvrigt positivt marked.

Handelsbanken faldt med 7 pct., Nordea med 5,5 pct., mens Credit Suisse droppede 3,9 pct. på en dag, hvor de store børser i Europa endte med plusser på op til 0,9 pct.

Et af de største fald i det brede Stoxx 600-indeks onsdag stod britiske Pearson for. Tidligere i år solgte nyhedsmediet Financial Times for at fokusere på lærebøger. Men nu har selskabet i forbindelse med en periodemeddelelse nedjusteret forventningerne til hele året, hvilket fik investorerne til at sende aktien ned med 15,7 pct.

Ifølge Bloomberg News venter Peason nu et justeret resultat per aktie i den nedre del af intervallet 70-75 pence mod tidligere 75-80 pence.

- Der er en masse håb for indtjeningen, og vi har fået gode overraskelser fra nogle globale virksomheder, men bankerne lider i tredje kvartal, siger Dirk Thiels, investeringsforvalter hos KBC Asset Management, til Bloomberg News.

Onsdagens lyspunkt stod den schweiziske landbrugskemikalie- og såsædsproducent Syngenta for, efter at selskabets topchef, Mike Mack, har sagt op. Han forlader Syngenta ved udgangen af oktober i kølvandet på massiv kritik af hans manglende vilje til at indgå i dialog med den amerikanske konkurrent Monsanto, der tidligere i år fremlagde et købstilbud på 47 mia. dollar for Syngenta.

Aktien steg med 6,5 pct.