Aktier: Små udsving op til forlænget weekend

De amerikanske aktiemarkeder endte onsdag så godt som uændrede op til helligdagen thanksgiving, hvor markederne holder lukket. Også fredag er mere eller mindre en fridag, da markederne kun er åbne i et kort tidsrum.

ARKIVFOTO: Verizon og AT&T steg med henholdsvis 2,0 pct. og 1,6 pct. på formodning om, at den amerikanske regering har planer om at rulle reguleringer for netadgang indført af Obama-regeringen i 2015 tilbage, skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500 endte med et fald på 0,1 pct. til indeks 2597,08, Dow Jones tabte 0,3 pct. hen over dagen til 25.526,18, mens Nasdaq endte dagen i et plus på 0,1 pct. til 6867,36.

Det var især aktierne i teleservicesektoren, der kunne præstere de større udsving sammen med energisektoren, der steg i takt med højere oliepriser.

Verizon og AT&T steg med henholdsvis 2,0 pct. og 1,6 pct. på formodning om, at den amerikanske regering har planer om at rulle reguleringer for netadgang indført af Obama-regeringen i 2015 tilbage, skriver Reuters.

Energiaktierne i S&P steg med 0,4 pct., da olieprisen lagde 2,1 pct. på prisen.

Hewlett Packards administrerende direktør, Meg Whitman, oplyste onsdag, at hun træder tilbage til februar - og det fik it-koncernens aktier til at falde med 7,2 pct.

Men generelt var handlen tynd op til helligdagen. Omkring 5,18 mia. aktier skiftede hænder sammenlignet med en normal handel på omkring 6,66 mia. aktier i snit over de seneste 20 handelssessioner, skriver Reuters.

Traktorproducenten Deere & Co kom med inden børsåbning, og det var noget investorerne kunne lide, for aktien steg med 4,3 pct. hen over dagen og endte i 145,25 dollar efter at have været oppe i rekorden på 146 dollar.

Onsdag aften dansk tid blev referatet fra det seneste rentemøde i Federal reserve offentliggjort. Og ifølge det er det fortsat planen, at renten skal stige snart. Det overraskede ikke markedet, da mange allerede har indregnet en rentestigning til december.