Aktier: Små udsving i Europa mens der ventes på Draghi

De europæiske aktiemarkeder stiger næsten over hele linjen og er på vej mod de højeste niveauer i år. Stigningerne kommer, mens investorerne venter på, hvilke udmeldinger chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, har med i i forbindelse med afslutningen af centralbankens todages rentemøde i Frankfurt på torsdag

Der er forventninger i markedet om, at centralbankerne vil fortsætte med at understøtte de finansielle markeder. Flere i markedet venter, at Draghi på torsdag for anden gang vil forlænge ECB's program med støtteopkøb, da inflationen i euroområdets stadig ligger og bobler omkring nulpunktet, og briternes forestående udmelding af EU truer med at slå skår i den spirende rekonstruktion af økonomien i Europa.

- Konsensus er, at ECB vil øge opkøbsprogrammet med endnu et halvt år, så det først udløber i september 2017. Markedet er en smule nervøst, da der er mange rygter ude. Og det lægger pres på markedet, siger Philippe Gijsels, chefstrateg hos BNP Paribas Fortis, til Bloomberg News.

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 og franske CAC 40-indeks ligger begge tirsdag middag med små plusser på 0,1 pct., mens det tyske Dax-indeks stiger med 0,3 pct., og det britiske FTSE 100-indeks falder tilsvarende.

Men under de små bevægelser ser det anderledes ud på selskabsniveau. Eksempelvis hos det svenske selskab Arcam, der stiger med 53,5 pct. på børsen i Stockholm til 286 svenske kr., efter at General Electric-koncernen har fremlagt købstilbud på to europæiske 3D printselskaber, hvoraf svenskerne er det ene.

Den anden er tyske SLM Solution, der stiger med 38,9 pct. til 38,71 euro på børsen i Frankfurt. Buddet lyder på henholdsvis 285 svenske kr. og 38 euro per aktie i de to selskaber.

Samlet vil GE spendere 1,4 mia. dollar på de to europæiske 3D print-selskaber, hvor de 680 mio. dollar svarende til 5,86 mia. svenske kr. skal betales for Arcam, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS