Aktier: Små stigninger starter dagen i USA forud for Fed-møde

De amerikanske aktier er iklædt grønne farver onsdag ved åbningen efter fire dage med faldende kurser.

Kort efter børsåbningen i USA stiger de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med omkring 0,2 pct.

Investorerne vil dagen igennem holde skarpt øje med den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afslutter et todages rentemøde onsdag aften dansk tid. Økonomerne venter generelt, at centralbanken vil fastholde renten, og investorerne vil særligt spidse ører, når centralbankchef Janet Yellen efterfølgende går på talerstolen. Hendes kommentarer kan nemlig indikere, hvornår en renteforhøjelse er på programmet.

- Vi gik tilbage de seneste fire handelsdage, og nu ser vi, at aktierne kommer lidt igen. Investorerne positionerer sig også forud for Federal Reserves beslutning i dag. Det ser ikke ud til, at der vil ske noget som helst, hvilket kan blive taget positivt. Og selvfølgelig holder folk også øje med brexit-beslutningen, siger Stephen Carl fra Williams Capital Group til Bloomberg News.

På selskabssiden er der igen fokus på kæden Whole Foods Market, efter at det tirsdag kom frem, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har sendt en advarsel til selskabet. En prøve fra et kontrolbesøg i februar har nemlig vist, at der var listeria-bakterier i en af forretningerne i Everett, Massachusetts. Derudover havde selskabet overtrådt en række andre krav til fødevaresikkerheden. Tirsdag faldt aktien 2,9 pct., og i onsdagens tidlige handel dykker aktien med 3,6 pct.

Twitter-aktien bevæger sig frem med 5,6 pct., i kølvandet af at Marc Andreessen, medstifteren af investeringsfirmaet Andreessen Horowitz, ifølge Bloomberg har udtalt, at flere virksomheder kan se det sociale medie som en opkøbsmulighed. De seneste dage er Twitter-aktien strøget frem, efter at Microsofts køb af det sociale medie Linkedin fik opkøbsrygterne til at spire.