Aktier: Små stigninger starter dagen efter amerikanske jobtal

Der er små stigninger på det amerikanske aktiemarked ved handelsstart, efter at offentliggørelsen af beskæftigelsesrapporten dæmpede fremgangen i de amerikanske aktiefutures en time før børsåbningen.

Det brede S&P 500-indeks starter 0,1 pct. højere. Teknologitunge Nasdaq-indeks ligger med en fremgang på i underkanten af 0,1 pct. Også Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct. kort efter børsåbningen.

Klokken 14.30 dansk tid blev den amerikanske beskæftigelsesrapport offentliggjort, og den viste, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 157.000 personer i juli.

Det er noget lavere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 193.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Med til historien hører dog, at juni-tallet er blevet oprevideret til 248.00 flere beskæftigede fra tidligere 213.000.

Samlet faldt arbejdsløsheden som ventet til 3,9 pct. fra 4,0 pct. Også de gennemsnitlige timelønninger udviklede sig som ventet med en stigningstakt på 2,7 pct. på årsbasis.

VIDEOSPILSPRODUCENT HOPPER

Take-Two Interactive Software starer dagen med en stigning på hele 12,6 pct., efter at selskabet fremlagde regnskab for første kvartal af sit skæve regnskabsår efter amerikansk lukketid torsdag.

Den ordinære omsætning endte på 288,3 mio. dollar i kvartalet, og det var højere end analytikernes estimat, der ifølge Bloomberg News lød på 258,7 mio. dollar. Den ordinære indtjening per aktie ramte desuden 12 cent i første kvartal mod forventningen om en indtjening på bare 4 cent per aktie.

I andet kvartal venter Take-Two Interactive Software, som de spilleglade vil genkende for det populære konsolspil Grand Theft Auto, en indtjening i niveauet 79-90 cent per aktie mod forventningen på 87 cent.

Gopro, der producerer action-kameraer, starter også dagen i positive takter, efter at selskabets regnskabstal torsdag aften overgik analytikernes estimater.

Omsætningen voksede til 283 mia. dollar i andet kvartal, og det ramte dermed over omsætningen på 270 mio. dollar, der var ventet blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Det blev til et underskud per aktie på 27 cent, men det var lavere end underskuddet på 32 cent, der var forudset ifølge estimaterne fra analytikerne.

Gopro-aktien stiger 11,7 pct. ved handelsstart.

INVESTORERNE SKUFFET OVER BURGERKÆDE

Også burgerkæden Shake Shack aflagde regnskab, efter at børserne i USA lukkede torsdag. Regnskabstallene for andet kvartal var bedre end ventet, og selskabet kunne fremvise en indtjening på 29 cent per aktie, mens analytikerne havde ventet 18 cent på denne post, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Gæstetrafikken faldt dog 2,6 pct. i kvartalet, på trods af at det sammenlignelige salg overgik estimaterne. Samtidig bød regnskabet på en fastholdelse af forventningerne, og ifølge Bloomberg News var det en skuffelse, da nogle analytikere havde forudset en opjustering.

Aktien falder 5,8 pct.