Aktier: Små stigninger på Wall Street i den tidlige handel

De amerikanske aktier er startet i let positivt terræn tirsdag, og dermed er de amerikanske investorer umiddelbart færdige med at bekymre sig om situationen på den østlige side af Atlanten, hvor Grækenland balancerer på kanten af et euro-exit.

Læs mere
Fold sammen

I hvert fald stiger S&P 500-indekset med 0,1 pct. fra start, mens Nasdaq-indekset balancerer tæt på uændret, og Dow Jones-indekset stiger med 0,1 pct.


Selv om de amerikanske aktier umiddelbart ikke lader sig påvirke tungt af krisen omkring Grækenland, vil investorerne dog formentlig alligevel skæve til de to møder i EU-regi tirsdag, hvor situationen skal diskuteres. Og samtidig styrkes dollar pænt over for euro som reaktion på søndagens græske folkeafstemning og de vanskeligheder, den medfører.


Men hovedfokus ser ud til at være udviklingen i den amerikanske økonomi, der efterhånden klarer sig så godt, at den er klar til at stå helt på egne ben. Det skaber fokus på, hvornår USA's centralbank, Federal Reserve, vil starte en endelig normalisering af pengepolitikken ved at løfte den ledende rente.

Med sig i frisk erindring har investorerne også et tal for den amerikanske handelsbalance i maj. Den viste en smule mindre underskud end ventet, og samtidig blev handelsunderskuddet for april også revideret en smule ned. Tallet flytter dog sjældent på aktiemarkedet.

Investorerne bliver ikke bliver oversvømmet af selskabsspecifikke nyheder. Efter lukketid præsenterer Container Store Group, der sælger opbevaringsprodukter, dog regnskab for første kvartal 2015/16.

Fra start tirsdag falder aktien med 0,4 pct. til 17,23 dollar.


/ritzau/FINANS