Aktier: Små stigninger på aktiemarkedet i vente

Der er udsigt til, at aktiemarkedet lægger ud med små stigninger fredag morgen, efter at det toneangivende C20 Cap-indeks lige akkurat trak sig i et plus på 0,2 pct. torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Den tyske DAX-future peger fredag morgen mod en stigning på 0,2 pct.

- Der er stigninger i vente i Europa, og USA falder lige nu. Jeg tror stadigvæk, at det er koblet til, at dollaren vinder over euroen, siger Jesper Bamberger der er senioraktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

- Vi ser ikke nogen årsag til, at man skulle genoverveje divergens i valutaer og centralbankernes ageren. Det vil sige, at de stadigvæk vil være mere aggressive i USA modsat i Europa, og det får dollaren til at stige overfor euroen. Det er godt for Europa og ikke så godt for USA, siger han.

Fredag er ikke kendetegnet ved de store nyheder, som markedet skal forholde sig til. Og senioraktierådgiveren forventer, at der alt i alt vil være stigninger på det danske aktiemarked.

- Så må vi se, hvordan dagen arter sig uden de helt store nyheder at handle på. Vi skal i hvert fald op fra morgenstunden, siger Jesper Bamberger.

Det kan være værd at holde øje med Novo Nordisk, hvis aktionærer får udbetalt udbytte fredag. Samlet får de en 5 kr. for hver aktie, og udbetalingen kan påvirke aktiens kurs i negativ retning. Samtidig har Nordea løftet kursmålet til 446 kr. fra 408 kr., hvilket muligvis kan trække i den anden retning. Novo Nordisk sluttede torsdag med en stigning på 0,7 pct. til 341,90 kr.

- Dollarfølsomme aktier som eksempel Novo Nordisk er én af de aktier, man kan tage fat i dag, siger Jesper Bamberger.

Også GN Store Nord belønner selskabets aktionærer - med et udbytte på 0,90 kr. GN faldt torsdag med 0,2 pct. til 154,20 kr. Og i rækken af selskaber, der betaler udbytte til aktionærerne fredag, blander Nordea sig også med en udbetaling af udbytte på 0,62 euro per aktie svarende til 4,62 kr. Nordea steg torsdag med 1,9 pct. til 92,85 kr.

Det kan også være værd at holde et vågent øje med Pandora, da der kommer regnskab fra verdens næststørste juvelerkæde, amerikanske Tiffany & Co., der offentliggør tal for hele regnskabsåret. Pandora steg torsdag med 0,4 pct. til 617,00 kr.

Blandt sidepapirerne kommer Scandinavian Brake Systems, SBS, og Sanistål med årsregnskab i løbet af fredag. SBS faldt torsdag med 0,2 pct. til 42,40 kr. og bremseproducenten forventer for 2014 en omsætning på 1000-1020 mio. og et EBITDAresultat på 125-135 mio. kr.

Sanistål faldt torsdag med 0,9 pct. til 57,00) kr., og selskabet venter i 2014 et resultat af primær drift (EBIT) i den lave ende af intervallet 70-100 mio. kr.