Aktier: Små stigninger i tyndt marked

Der var ikke meget spræl tilbage i de amerikanske aktier mandag. Alligevel blev det til små stigninger i Dow Jones- og S&P 500-indeksene, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset igen lagde fra, om end i et noget langsommere tempo i det sommertynde marked.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag morgen er det dog slut med de specifikt positive takter, idet de amerikanske futures handles med små bevægelser rundt om nul i Asien.

S&P 500-indekset steg mandag beskedne 0,1 pct. til 2128,28, og Dow Jones endte ligeledes dagen med et plus på 0,1 pct. i 18.10,41. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset var som i de seneste dage igen i top, om end stigningen mandag var på mere beskedne 0,2 pct., hvilket dog var nok til en rekord for indekset, der lukkede i 5218,86.

Omsætningen lå i den lave ende med 660 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,7 mia. aktier.

- Selv om det ikke ville komme bag på mig, hvis markedet når nye højder, er der udsigt til at investorerne tager en puster på det her niveau. De regnskaber vi har fået leveret hidtil har været bedre end forventet. Fusions- og opkøbsaktiviteten har det også fortsat godt, så det er positivt, siger chef investeringsstrateg Mark Luschini fra Janney Capital Management i Philadelphia til Bloomberg News.

Pay Pal, som i forrige uge blev udskilt fra Ebay, havde børsdebut som selvstændigt selskab. Aktien avancerede 5,4 pct. på den første noteringsdag.

Investeringsbanken Morgan Stanley overgik klart markedets forventninger i regnskabet for andet kvartal. Og det galt både indtægter og overskud, der var en hel del bedre end forudset. Aktien faldt alligevel 0,4 pct. i det tynde sommermarked.

Også det amerikanske energiserviceselskab Halliburton kom solidt ud af andet kvartal, hvis man måler på bundlinjen for de fortsættende aktiviteter. Aktien blev belønnet med en stigning på 1,8 pct.

Lockheed Martin præsenterede en stærk kvartalsrapport og oplyste samtidig, at selskabet køber helikopterproducenten Sikorsky for 9 mia. dollar. Lockheed Martin fik lagt 2,0 pct. oveni aktiekursen, mens United Technologies, der er sælger, faldt 0,2 pct.

For aktionærerne i den amerikanske legetøjsproducent Hasbro var andet kvartal også en positiv overraskelse. Regnskabet viste et resultat, som var bedre end ventet trods valutamodvind. Hasbro-aktien steg 6,3 pct.

Den amerikanske it-mastodont IBM slog analytikernes forventninger til regnskabet for andet kvartal, der blev fremlagt efter børsslut mandag aften.

It-selskabet rapporterede et justeret overskud per aktie på 3,84 dollar mod analytikernes forventninger på 3,78 dollar per aktie. Omsætningen løb skuffende kun op i 20,8 mia. dollar mod en ventet omsætning på 20,9 mia. dollar. Og selv om IBM gentog prognosen for hele 2015, faldt aktien 5,3 pct. i eftermarkedet.

Onsdag og resten af ugen byder på regnskaber fra blandt andre Verizon, Apple, Microsoft, Yahoo, Harley-Davidson, Boeing, Coca-Cola, Texas Instruments, McDonald's, General Motors, Starbucks og Amazon.com blot for at nævne nogle få.

/ritzau/FINANS