Aktier: Små stigninger i den tidlige handel

Aktiekurserne tikker endnu en gang stille og roligt opad på de store børser i USA tirsdag.

Som så mange andre dage på det seneste er der positiv stemning blandt aktiehandlerne, uden at der dog er tale om jubeloptimisme. Det toneangivende S&P 500-indeks er steget alle dage undtagen tre i de seneste tre uger, men kun en enkelt gang har fremgangen været på mere end 1 pct.

Vix-indekset, der populært kaldes "frygtindekset" og måler volatiliteten i aktiehandlen i USA, er da også faldet til det laveste niveau siden 1993.

Efter godt ti minutters handel ligger S&P 500-indekset mindre end 0,1 pct. højere, og det samme gælder Dow Jones-indekset over de tungeste aktier, mens Nasdaq-indeksets sundheds- og teknologiaktier stiger 0,2 pct.

På den længere bane har investorerne fortsat tillid til, at præsident Donald Trump vil gennemføre skattereformer, der vil være gavnlige for erhvervslivet, pointerer analytiker Ipek Ozkardeskaya fra London Capital Group over for Bloomberg News.

På kortere sig er der fokus på, hvad centralbanken Federal Reserve har af planer for rentebanen. Mandag indikerede chefen for centralbankens Cleveland-region, Loretta Mester, at flere gradvise rentestigninger er på sin plads, og tirsdag følger der flere kommentarer fra vigtige folk i Feds hierarki.

På selskabsfronten er der blandt andet nyt fra medicinalkæmpen Allergan, der er kendt for at producere Botox. Selskabets regnskab for første kvartal indeholdt en opjustering, og aktien stiger 0,8 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS