Aktier: Små stigninger i afventende marked

Det danske aktiemarked indleder tirsdagens handel med små positive fortegn, hvor markedet er præget af en afventende stemning.

- Det tegner til en stille åbning i Europa på markeder med lav aktivitet, der vil være præget af en vent-og-se-holdning, forklarer han og peger på Opec-mødet onsdag, den amerikanske jobrapport fredag og den italienske folkeafstemning søndag, som begivenheder markedet ser frem mod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nemlig ikke meget at skrive om tirsdag set med danske øjne, vurderer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank.

- Det tegner til en stille åbning i Europa på markeder med lav aktivitet, der vil være præget af en vent-og-se-holdning, forklarer han og peger på Opec-mødet onsdag, den amerikanske jobrapport fredag og den italienske folkeafstemning søndag, som begivenheder markedet ser frem mod.

C20 Cap åbner med en lille stigning på 0,1 pct. i 967,61 tirsdag.

Genmab stiger 0,2 pct. tirsdag til 1231 kr., efter at finanshuset Jefferies vurderer, at selskabet på sigt muligvis vil blive overtaget af sin amerikanske partner, Janssen Pharmaceuticals. Det skriver dagbladet Børsen.

Argumenterne for et strategisk opkøb af Genmab bunder i det enorme salgspotentiale i kræftmidlet Darzalex, mens Janssen og Genmab også samarbejder om udviklingen af en stribe nye lægemidler til behandling af op til ti sygdomme.

På den selskabsspecifikke front skriver både Jyllands-Posten og Politiken, at Dong, SAS og Københavns Lufthavne er nogle af de statsejede selskaber, som den nye VLAK-regering overvejer at sælge ud af. Baggrunden er, at regeringen ikke ønsker at eje selskaber, som er i direkte konkurrence med private virksomheder.

Dong stiger med 0,7 pct. til 241,1 kr., mens SAS falder med 1,8 pct. til 11,10 kr., og Københavns Lufthavne ligger uændret i 5095 kr.

Coloplast ligger i bunden af C20-indekset. Selskabet kunne ellers fra morgenstunden meddele, at det kan se frem til bedre vækstmuligheder i Sydkorea, efter at landets regering har udvidet støtten til landets kateterbrugere med virkning fra nytår.

Aktien falder med 1,3 pct. til 443 kr.

AKTIER TIL EFTERSYN

Såvel Vestas, Carlsberg som Royal Unibrew har fået skåret deres kursmål tirsdag.

Liberum har høvlet sit kursmål for Carlsberg-aktien ned til 645 kr. fra 713 kr., viser data fra Bloomberg.

Anbefalingen lyder dog fortsat på "køb". I tirsdagens indledende handel falder Carlsberg-aktien med 0,2 pct. til 591 kr.

HSBC har sænket Vestas' kursmål til 520 kr. fra tidligere 530 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "hold", fremgår det af Bloomberg News. Vindmølleaktien falder 0,7 pct. til 470,8 kr.

Og uden for eliteindekset har bryggeriet Royal Unibrew fået skåret sit kursmål af SEB til 340 kr. fra 380 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb", fremgår det er Bloomberg News.

Royal Unibrew falder 0,7 pct. tirsdag til 277,6 kr. Torsdag i sidste uge faldt bryggeriaktien med 7,9 pct. til 273,50 kr. efter præsentationen af sit regnskab for tredje kvartal.