Aktier: Små stigninger fra start og med Ford på førersædet

Som ventet er det amerikanske aktiemarked tirsdag åbnet med små plusser, efter at handlen med futures op til åbning havde peget mod stigninger på omtrent 0,2 pct.

Læs mere
Fold sammen

Ved markedsåbning bliver de tre ledende aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - også løftet med omkring 0,2 pct., efter at de mandag indledte ugen med indeksstigninger på mellem 0,4 og 0,8 pct.

I forhold til tirsdagens positive start følger det amerikanske aktiemarked de europæiske af slagsen, som ligeledes generelt har været stigende på trods af nervøsiteten fra mandagens terrorangreb i engelske Manchester, hvor flere mennesker omkom ved en koncert.

Blandt de amerikanske selskaber er der tirsdag fokus på eksempelvis it-kæmpen Apple, som stiger 0,1 pct. efter at have afsluttet en patenttvist med finske Nokia, der på et tidspunkt var en af verdens førende mobilproducenter.

Selskaberne skal ifølge Bloomberg News have aftalt, at de begraver stridsøksen i forhold til patenttvisten, hvis Nokia til gengæld får et ukendt pengebeløb og andele i Apples omsætning over en flerårig periode.

Et andet selskab, der på samme vis går frem, er bilfabrikanten Ford, som ligger 0,3 pct. højere efter mandagens stigning på 2,1 pct.

Det fulgte, efter at selskabet inden åbningen bekræftede, at det erstatter den kontroversielle topchef Mark Fields med Jim Hackett, der er kendt som en specialist i at vende udviklingen i virksomheden - også kendt som turnarounds.

Fra den makroøkonomiske side kommer der desuden tirsdag eftermiddag foreløbige aflæsninger af PMI for industri, service og samlet.