Aktier: Små skvulp i København trods asiatisk nedtur

Det danske aktiemarked åbnede lavere, men har hurtigt rettet sig mandag morgen, hvor den helt store nedtur altså er udeblevet trods noget større fald i resten af Europa og i Asien.

C20 Cap-indekset stiger med 0,2 pct. til 973,18, mens tilbagegangen i det tyske DAX-indeks er på 0,7 pct.

Centrum for uroen er fortsat Kina, hvor aktiebørserne en overgang lå over 3 pct. lavere, men også her har rettet sig til minusser på omkring 1-2 pct. Uroen har dog sendt futures på det amerikanske marked ned med 0,8 pct. Med til historien hører også, at meldinger fra flere Fed-chefer viser, at banken trods sidste uges aktieuro ikke har taget en renteforhøjelse helt af bordet på sit møde i september. Det var ellers den overvejende holdning på finansmarkederne i slutningen af sidste uge.

C20 Cap-indekset endte sidste uge med en stigning på 0,7 pct. efter hektiske udsving på minus 4,7 pct. mandag, plus 3,6 pct. tirsdag og plus 3,3 pct. torsdag. Onsdag og fredag blev det til mindre minusser. Mandag morgen falder otte af C20-aktier, mens otte ligger højere, og fire ligger uændrede.

FLSmidth og Jyske Bank ligger i bunden af C20 Cap-indekset begge efter beskedne fald på 0,5 pct. til 250,80 kr. og 369,50 kr. I toppen af markedet stiger Genmab med 1,1 pct. til 598 kr.

Nordea har set nærmere på Tryg og finjusteret kursmålet til 174 kr. fra 177 kr.

- Vi forventer begrænset vækst i præmieindtægterne i de kommende år, og specielt inden for bilforsikring skal investorerne nok ikke sætte næsen op efter vækst. Dertil er konkurrencen for hård. Til gengæld er der ekstra penge i sigte til aktionærerne, efter at det norske justitsministerium har indikeret, at en mindre del af kapitalbufferen skal være egenkapital, skriver Nordea i sin morgenkommentar.

Banken venter, at Tryg både i 2016 og 2017 får mulighed for at udbetale omkring 8 pct. i udbytte. Tryg er åbnet uændret i 129,60 kr.

Blandt sidepapirerne stiger Bioporto med 1,6 pct. til 2,58 kr. Selskabet rejser brutto 28,1 mio. kr. via en rettet emission. I alt sælges 11,7 mio. nye aktier til 2,40 kr. per aktie, svarende til gennemsnitskursen de seneste ti børsdage.

Pengene skal bruges til etablering af en forretningsplatform i USA, som vil omfatte salgs- og supportorganisation, der skal stå for kommercialisering af Bioportos diagnostiske test NGAL til bestemmelse af nyreskader.

Matas har gjort et lille comeback og stiger med 1,2 pct. til 132 kr. efter et fald på 7,5 pct. fredag i kølvandet af et skuffende regnskab, der viste et lille fald i omsætningen.

Der sættes mandag punktum for halvårsregnskaberne med nyt fra små selskaber som Migatronic, Expedit og Neurosearch.