Aktier: Små regnskaber i fokus på let positiv dag

De danske aktier danser omkring udgangspunktet torsdag formiddag, hvor C20 Cap-indekset stiger med 0,1 pct. til 1027,24. Dermed holdes der fast i onsdagens pæne stigning, der igen sendte det danske eliteindeks op i nærheden af rekordniveau.

Læs mere
Fold sammen

Udsvingene er dog ganske begrænsede torsdag, hvor det primært er lidt mindre selskaber, der tager rampelyset.

Et af dem er Matas, der har afleveret sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2014/15. Det viste fremgang på både toplinje, drift og bundlinje, men tilsyneladende ikke helt nok til at tilfredsstille investorerne.

Og spørger man selskabet selv, er der da også stadig en del udfordringer at slås med, selv om der generelt er tilfredshed med det overståede regnskabsår.

- Samlet vil jeg sige, at når jeg kigger mig over skulderen og ser på det år, der lige er gået, så er jeg glad. Men markedet er stadig udfordret med forbrugere, der ikke er kommet i gang, siger Terje List, der er administrerende direktør hos Matas, til Ritzau Finans.

Matas øgede sin omsætning i fjerde kvartal til 772,2 mio. kr. fra 744 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere, mens driftsresultatet (EBIT) blev løftet til 100,1 mio. kr. fra 87,9 mio. kr. i fjerde kvartal 2013/14.

På bundlinjen blev nettooverskuddet løftet til 63,1 mio. kr. fra 4,1 mio. kr. Matas-aktien falder alligevel med 0,6 pct. til 156 kr.

Også United International Enterprises (UIE) har aflagt regnskab - i dets tilfælde for første kvartal.

Her var der tilbagegang på top- og bundlinjen, mens forventningerne til hele regnskabsåret om et "højere" nettoresultat end i 2014 blev fastholdt.

UIE omsatte for 64,8 mio. dollar i første kvartal mod 79,2 mio. dollar i den tilsvarende periode sidste år, mens nettoresultatet faldt til 23 mio. dollar fra 25 mio. dollar i første kvartal 2014.

UIE-aktien er uændret i 1210 kr. efter kun ganske få handler torsdag.

Sidste selskab, der allerede har afleveret regnskabstal torsdag, er investeringsselskabet Luxor, som leverede en positiv overraskelse ved at opjustere sine forventninger til hele 2014/15 efter de første seks måneder af regnskabsåret.

Luxor venter nu et resultat før skat på 5-9 mio. kr. mod tidligere 2-6 mio. kr. for hele regnskabsåret, og det fejrer investorerne ved at sende aktien op med 3 pct. til 325,50 kr.

Blandt eliteaktierne klarer biotekselskabet Genmab og enzymproducenten Novozymes sig bedst - dog uden bemærkelsesværdige nyheder om nogen af de to.

Novozymes stiger 1,8 pct. til 331,20 kr., mens Genmab løftes med 2,2 pct. til 594,50 kr.

Lidt længere nede i indekset blæser der også mildt positive vinde om Vestas, der har landet en ordre i Tyrkiet og dermed lagt ekstra til en i forvejen fuldfed ordrebog for 2015 indtil nu.

Vestas skal levere 82,5 megawatt (MW) til kunden Bak Enerji Üretimi, der opfører det såkaldte Yahyali-projekt. Leveringen af de 25 styk V126-3,3 MW-møller finder sted i første kvartal næste år, meddeler Vestas, der også har fået en tiårig serviceaftale på projektet.

Vestas-aktien stiger med 0,4 pct. til 349,80 kr.

/ritzau/FINANS